Kezdölap arrow Hírek arrow Bakondi: Meg kell szüntetni az anomáliákat!
Bakondi: Meg kell szüntetni az anomáliákat!
2010. August 29.
http://www.fn.hu/files/_fn9/img/fn9_logo4.gif
A katasztrófavédelmi fõigazgató szerint támaszkodni kell az önkéntes tûzoltóság rendszerére, mert azok az elhivatott tûzoltók, akik vállalják, hogy szabadidejükben anyagi ellenszolgáltatás 5dc nélkül dolgoznak, nagymértékben hozzájárulnak az élet- és vagyonbiztonsághoz, és segítik a hivatásosok munkáját is. 
Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) vezetõje úgy fogalmazott: arra törekszik, hogy a jövõben nagyobb támogatást kaphassanak az olyan egyesületek, amelyek az önkéntesség jegyében nagymértékben hozzájárulnak az emberek biztonságához.
Magyarországon jelenleg 609 önkéntes tûzoltó egyesület mûködik, és 9876 tagot számlál. Ezen belül 289 olyan egyesület van, amely komolynak mondható jármû- és eszközparkkal rendelkezik. Ezek megállapodás alapján elsõdleges tûzvédelmi feladatokat látnak el, vagyis káreset bekövetkeztekor elsõként érkeznek a helyszínre; tavaly 6974 vonulást hajtottak végre.
Az önkéntes tûzoltó egyesületek fejlesztésére - a parlament 2008. június 2-án elfogadott törvénye alapján - 120 millió forint támogatást biztosítottak. Bakondi György azt mondta: arra törekszik, hogy a következõ, 2011-es költségvetésben, amely jelenleg tervezés alatt áll, legalább ugyanekkora támogatást tudjanak nyújtani.

Szólt arról is, hogy komoly reformra szorul a tûzoltóság egész rendszere. Meg kell szüntetni az anomáliákat, ésszerûsíteni kell a rendszert, el kell törölni a felesleges, vagy a hatékonyságot gátoló jogszabályokat, rendelkezéseket - jelentette ki. A vezérõrnagy, egyetértve a fõvárosi tûzoltóparancsnok korábbi nyilatkozatával, szintén túl fiatalnak tartja a tûzoltóság állományát. Ezért, mint fogalmazott, a fegyveres és hivatásos szervek állományaira vonatkozó törvényt (Hszt) úgy módosítják majd, hogy maradásra késztessék a rendszerben dolgozókat, és ne az legyen a cél, hogy 25 év szolgálati viszony után nyugdíjba menjenek, olykor magasabb összeggel, mint az illetményük.


Forrás: MTI / http://www.fn.hu
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 16:05
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75