Kezdölap arrow FTSZ arrow Életét adta hivatásáért
Életét adta hivatásáért
2010. July 24.

2010. július 23.-án szolgálatteljesítés közben életét vesztette Radovics Dusán rendõr zászlós. A 30 éves rendõr zászlós XIV. kerületi Rendõrkapitányság járõreként teljesített szolgálatot kollégájával a tragikus napon. Radovics Dusánt délután egy autós üldözés során halálra gázolt egy BMW a Keleti pályaudvarnál. Az autót a XIV. kerületben egy forgalom elõl elzárt területen akarták a rendõrök megállítani, de az a jelzésre nem állt meg, végül a IX. kerületi Gubacsi útnál sikerült feltartóztatni. Az autó férfi sofõrjét és nõi utasát elõállították.

Szakszervezetünk minden fõvárosi tûzoltó nevében õszinte együttérzésünket tolmácsoljuk a nagy veszteség és gyász idején.


2010. július 23-án 14 óra 20 perc körüli idõben a Budapesti Rendõr-fõkapitányság XIV. kerületi Rendõrkapitánysága 2 járõre a Budapest XIV., Nagy Lajos király útján ellenõrzés alá akart vonni egy fekete színû BMW típusú terepjárót, melynek sofõrjét közlekedési szabálysértésen érték.

A BMW a rendõri karjelzésre nem állt meg, menekülni kezdett a Kerepesi út irányába. A járõrök üldözõbe vették, közben rádión segítséget kértek a társaiktól, akik bekapcsolódtak a követésbe.

A Keleti Pályaudvarnál sikerült feltartóztatni a menekülõ autóst, az egyik rendõrautó keresztben elállta a BMW útját, míg a BMW mögötti rendõrautóból kiszállt Radovics Dusán r. zászlós, intézkedés alá akarta vonni a sofõrt, aki ekkor hirtelen hátramenetbe kapcsolt és elütötte az intézkedõ rendõrt, majd ismét menekülni kezdett. A sérült rendõr társa több lövést adott le a menekülõ gépkocsira. A helyszínre érkezõ rendõrök tovább követték a BMW-t, egészen a IX. kerületig, ahol 15 óra után nem sokkal a Budapest IX., Gubacsi út és Kén utca keresztezõdésénél feltartóztatták, a benne ülõ fiatalembert és nõi utasát elfogták és elõállították a IX. kerületi kapitányságra.

 

Radovics Dusán r. zászlós 30 éves kollégánk olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét a kiérkezõ Mentõszolgálat munkatársai már nem tudták megmenteni.

 

A rendõrség Radovics zászlóst saját halottjának tekinti és hõsi halottként tiszteleg elõtte.

 

BRFK KOMMUNIKÁCIÓS OSZTÁLY

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 10:21
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75