Kezdölap arrow Hírek arrow FTSZ Hírek arrow Életét adta hivatásáért
Életét adta hivatásáért
2010. July 24.

2010. július 23.-án szolgálatteljesítés közben életét vesztette Radovics Dusán rendőr zászlós. A 30 éves rendőr zászlós XIV. kerületi Rendőrkapitányság járőreként teljesített szolgálatot kollégájával a tragikus napon. Radovics Dusánt délután egy autós üldözés során halálra gázolt egy BMW a Keleti pályaudvarnál. Az autót a XIV. kerületben egy forgalom elől elzárt területen akarták a rendőrök megállítani, de az a jelzésre nem állt meg, végül a IX. kerületi Gubacsi útnál sikerült feltartóztatni. Az autó férfi sofőrjét és női utasát előállították.

Szakszervezetünk minden fővárosi tűzoltó nevében őszinte együttérzésünket tolmácsoljuk a nagy veszteség és gyász idején.


2010. július 23-án 14 óra 20 perc körüli időben a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága 2 járőre a Budapest XIV., Nagy Lajos király útján ellenőrzés alá akart vonni egy fekete színű BMW típusú terepjárót, melynek sofőrjét közlekedési szabálysértésen érték.

A BMW a rendőri karjelzésre nem állt meg, menekülni kezdett a Kerepesi út irányába. A járőrök üldözőbe vették, közben rádión segítséget kértek a társaiktól, akik bekapcsolódtak a követésbe.

A Keleti Pályaudvarnál sikerült feltartóztatni a menekülő autóst, az egyik rendőrautó keresztben elállta a BMW útját, míg a BMW mögötti rendőrautóból kiszállt Radovics Dusán r. zászlós, intézkedés alá akarta vonni a sofőrt, aki ekkor hirtelen hátramenetbe kapcsolt és elütötte az intézkedő rendőrt, majd ismét menekülni kezdett. A sérült rendőr társa több lövést adott le a menekülő gépkocsira. A helyszínre érkező rendőrök tovább követték a BMW-t, egészen a IX. kerületig, ahol 15 óra után nem sokkal a Budapest IX., Gubacsi út és Kén utca kereszteződésénél feltartóztatták, a benne ülő fiatalembert és női utasát elfogták és előállították a IX. kerületi kapitányságra.

 

Radovics Dusán r. zászlós 30 éves kollégánk olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét a kiérkező Mentőszolgálat munkatársai már nem tudták megmenteni.

 

A rendőrség Radovics zászlóst saját halottjának tekinti és hősi halottként tiszteleg előtte.

 

BRFK KOMMUNIKÁCIÓS OSZTÁLY

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 13:04
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75