Kezdölap arrow Hírek arrow Felmentés a szolgálati és államtitok alól?!!
Felmentés a szolgálati és államtitok alól?!!
2010. July 23.
SZÉF Munkavállalói Oldalát alkotó országosan reprezentatív szakszervezetek egységesen elutasítják a rendõrök, katonák, nemzetbiztonságiak passzív választójogát tiltó alkotmánymódosítást. A szolgálati törvények jelenleg is a szükségesnél nagyobb mértékben korlátozzák a hivatásos állományúak alkotmányos jogait. Tiltakozunk az ellen, hogy az alkotmányos jogainkat korlátozó törvénymódosításról elõzetesen semmilyen egyeztetés nem történt a szakszervezeteinkkel, miközben a Kormány folyamatosan propagálja a nemzeti konzultáció szükségességét.

Az alkotmánymódosítás deklarált céljaival egyetértünk, amely a pártpolitikát távol akarja tartani a fegyveres és rendvédelmi szervektõl. Ugyanakkor ez a jogszabály-módosítás nem segíti ezen célok elérését, ráadásul túlzott mértékben, indokolatlanul és aránytalanul tovább korlátozza alkotmányos jogainkat. Önmagában is ellentmondásosnak tartjuk azt a kormánypárti szándékot, amely a politikát akarja távol tartani a fegyveres és rendvédelmi szervektõl, miközben ezen szervezeteket politikusok irányítják és vezetik. Ezzel együtt kizárják, hogy a fegyveres és rendvédelmiek aktív és nyugállományú tagjai közéleti tevékenységet folytassanak.

Ugyanakkor ,,üdvözöljük” a parlamenti döntés azon részét, amely a szolgálati jogviszony megszûnését követõ három évvel mentesíti a fegyveres és rendvédelmieket a szolgálati és államtitok alól! Tekintettel a törvényjavaslat aránytalanságára a fegyveres- és rendvédelmi szervek valamennyi reprezentatív szakszervezete felszólítja a parlamenti képviselõket, hogy a jogalkotásban az arányosság és a célszerûség szem elõtt tartásával végezzék jogalkotói munkájukat! Szakszervezeteink minden hazai és nemzetközi fórumot fel fognak használni annak érdekében, hogy az eddig hatályos jogszabályi környezet visszaálljon, amely véleményünk szerint jelenleg is alkalmas arra, hogy a pártpolitizálástól távol tartsa a hivatásos állományt.

Budapest, 2010. július 22.

SZÉF Munkavállalói Oldala nevében:

Kónya Péter s.k.

SZÉF Munkavállalói Oldal elnök


Forrás: http://www.frdesz.org.hu

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 19:58
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75