Kezdölap arrow Hírek arrow A rendvédelmi szakszervezetek javaslata a HSZT módosítására
A rendvédelmi szakszervezetek javaslata a HSZT módosítására
2010. July 11.

Dr. Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkárával 2010. június 25-én folytatott konzultációs megbeszélésen  a rendõrség, a büntetés-végrehajtás, a polgári védelem, a katasztrófavédelem, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok és a tûzoltó szakszervezetek vezetõi  tájékoztatást kaptak a Nemzeti Együttmûködési Programból adódó jogalkotási feladatokról. A közigazgatási államtitkári tájékoztatás szerint a kormány jogalkotási programja 4 területet, illetve jogszabályt érint: a Hszt-t, a közbiztonsággal és a büntetés-végrehajtással kapcsolatos jogszabályokat, valamint a rendvédelmi szervek gazdasági területét.


 A jogalkotási program ütemterve alapján a szakszervezeteknek július 8-ig volt lehetõségük arra, hogy a szabályozandó tárgyköröket érintõ egységes javaslataikat megtegyék. Az államtitkári tájékoztatást követõen a szakszervezeti munkabizottságok megkezdték munkájukat.

A szabályozandó területek közül az állomány élet és munkakörülményeit leginkább a Hszt. határozza meg, szakszervezetünk a fõ hangsúlyt a szolgálati törvény módosítására vonatkozó javaslatok kidolgozására fektette. Ennek keretében komplex Hszt. módosítási javaslatcsomagot terjesztettünk elõ, melynek egyes elemei beépültek a közös szakszervezeti javaslatba.

A BM irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek szakszervezetei által kidolgozott javaslat csomagok az alábbiakban olvashatóak.


HSZT. módosítási javaslatok
Pénzügyi javaslatok
Közbiztonsági javaslatok
BV területet érintõ javaslatok

Forrás:  http://www.frsz.hu/directory/news/news_2010-7-10_2669.php

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 14:00
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75