Kezdölap arrow Hírek arrow A rendvédelmi szakszervezetek javaslata a HSZT módosítására
A rendvédelmi szakszervezetek javaslata a HSZT módosítására
2010. July 11.

Dr. Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkárával 2010. június 25-én folytatott konzultációs megbeszélésen  a rendőrség, a büntetés-végrehajtás, a polgári védelem, a katasztrófavédelem, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok és a tűzoltó szakszervezetek vezetői  tájékoztatást kaptak a Nemzeti Együttműködési Programból adódó jogalkotási feladatokról. A közigazgatási államtitkári tájékoztatás szerint a kormány jogalkotási programja 4 területet, illetve jogszabályt érint: a Hszt-t, a közbiztonsággal és a büntetés-végrehajtással kapcsolatos jogszabályokat, valamint a rendvédelmi szervek gazdasági területét.


 A jogalkotási program ütemterve alapján a szakszervezeteknek július 8-ig volt lehetőségük arra, hogy a szabályozandó tárgyköröket érintő egységes javaslataikat megtegyék. Az államtitkári tájékoztatást követően a szakszervezeti munkabizottságok megkezdték munkájukat.

A szabályozandó területek közül az állomány élet és munkakörülményeit leginkább a Hszt. határozza meg, szakszervezetünk a fő hangsúlyt a szolgálati törvény módosítására vonatkozó javaslatok kidolgozására fektette. Ennek keretében komplex Hszt. módosítási javaslatcsomagot terjesztettünk elő, melynek egyes elemei beépültek a közös szakszervezeti javaslatba.

A BM irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek szakszervezetei által kidolgozott javaslat csomagok az alábbiakban olvashatóak.


HSZT. módosítási javaslatok
Pénzügyi javaslatok
Közbiztonsági javaslatok
BV területet érintő javaslatok

Forrás:  http://www.frsz.hu/directory/news/news_2010-7-10_2669.php

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Jelenleg 1 vendég online
Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 07:19
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75