Kezdölap arrow Hírek arrow Friss Hírek arrow Dr. Tatár Attila elköszönése
Dr. Tatár Attila elköszönése
2010. July 03.
„ Tisztelt Kollégáim, Tûzoltó Bajtársaim, Együttmûködõ Partnereim!

Tájékoztatom Önöket, hogy Belügyminiszter Úr döntése alapján 2010. július 1-jétõl megválok az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság fõigazgatói tisztségétõl.

Az eltelt nyolc esztendõben az általam vezetett hivatásos katasztrófavédelmi szervezetnek, a szakmai felügyeletünk alá tartozó tûzoltóságoknak bõven akadt tennivalójuk. Meg kellett küzdeni jelentõs árvizekkel, tûzesetekkel, súlyos szerencsétlenségekkel, kezelni kellett a rendkívüli idõjárási körülmények, természeti csapások okán kialakult veszélyhelyzetek következményeit. Mindeközben fokozatosan "elszínezõdtek" a korábbi fehér foltok, folyamatosan bõvült a tûzoltóságok eszközállománya, laktanya építési és felújítási programok indultak, rendszerbe szervezõdött a polgári védelmi képzés, gyermekek ezrei izgultak és bizonyítottak a felmenõ rendszerû ifjúsági versenyek fordulóin. Megújult a nukleáris biztonság garantálásának rendszere, részesei voltunk a klímaváltozás hatásait taglaló kutatásoknak, végeztük a létfontosságú infrastruktúrák azonosításának és védelmének vizsgálatát, a hazai szabályozás elõkészítését. A magyar katasztrófavédelmi szervezet értékes tagjává vált az Európai Unió szakmai fórumainak, biztos partnere volt a nemzetközi katasztrófa segítségnyújtások szervezésének, végrehajtásának.

Az elmúlt évek történéseit, eredményeit, döntéseit lehet vitatni, lehet kevesellni, és lehet sokallni is. Kérem, ne legyen kétségük afelõl, hogy soha nem önös érdekek vezéreltek, mindig legjobb tudásom és szándékom szerint igyekeztem elõremozdítani a magyar katasztrófa-, tûz- és polgári védelem ügyét, ezáltal Magyarország és állampolgárai biztonságát.

Megköszönöm, hogy az elmúlt években mindvégig számíthattam az Önök szakmai felkészültségére, emberi hozzáállására, segítõ együttmûködésére.

Kívánok Önöknek munkájukban további szakmai sikereket, magánéletükben boldogságot, erõt, egészséget!

Bajtársi üdvözlettel:

Dr. Tatár Attila

tûzoltó altábornagy”


Forrás: http://forum.langlovagok.hu/viewtopic.php?f=6&t=81

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 22:51
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75