Kezdölap arrow Hírek arrow Dr. Tatár Attila elköszönése
Dr. Tatár Attila elköszönése
2010. July 03.
„ Tisztelt Kollégáim, Tűzoltó Bajtársaim, Együttműködő Partnereim!

Tájékoztatom Önöket, hogy Belügyminiszter Úr döntése alapján 2010. július 1-jétől megválok az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatói tisztségétől.

Az eltelt nyolc esztendőben az általam vezetett hivatásos katasztrófavédelmi szervezetnek, a szakmai felügyeletünk alá tartozó tűzoltóságoknak bőven akadt tennivalójuk. Meg kellett küzdeni jelentős árvizekkel, tűzesetekkel, súlyos szerencsétlenségekkel, kezelni kellett a rendkívüli időjárási körülmények, természeti csapások okán kialakult veszélyhelyzetek következményeit. Mindeközben fokozatosan "elszíneződtek" a korábbi fehér foltok, folyamatosan bővült a tűzoltóságok eszközállománya, laktanya építési és felújítási programok indultak, rendszerbe szerveződött a polgári védelmi képzés, gyermekek ezrei izgultak és bizonyítottak a felmenő rendszerű ifjúsági versenyek fordulóin. Megújult a nukleáris biztonság garantálásának rendszere, részesei voltunk a klímaváltozás hatásait taglaló kutatásoknak, végeztük a létfontosságú infrastruktúrák azonosításának és védelmének vizsgálatát, a hazai szabályozás előkészítését. A magyar katasztrófavédelmi szervezet értékes tagjává vált az Európai Unió szakmai fórumainak, biztos partnere volt a nemzetközi katasztrófa segítségnyújtások szervezésének, végrehajtásának.

Az elmúlt évek történéseit, eredményeit, döntéseit lehet vitatni, lehet kevesellni, és lehet sokallni is. Kérem, ne legyen kétségük afelől, hogy soha nem önös érdekek vezéreltek, mindig legjobb tudásom és szándékom szerint igyekeztem előremozdítani a magyar katasztrófa-, tűz- és polgári védelem ügyét, ezáltal Magyarország és állampolgárai biztonságát.

Megköszönöm, hogy az elmúlt években mindvégig számíthattam az Önök szakmai felkészültségére, emberi hozzáállására, segítő együttműködésére.

Kívánok Önöknek munkájukban további szakmai sikereket, magánéletükben boldogságot, erőt, egészséget!

Bajtársi üdvözlettel:

Dr. Tatár Attila

tűzoltó altábornagy”


Forrás: http://forum.langlovagok.hu/viewtopic.php?f=6&t=81

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 08:33
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75