Kezdölap arrow Hírek arrow Leváltják a katasztrófavédelmi főigazgatót
Leváltják a katasztrófavédelmi főigazgatót
2010. June 30.
Leváltják az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetőjét - erősítette meg az MTI értesülését szerdán több, név nélkül nyilatkozó forrás; a tűzoltóság és a polgári védelem szakmai felügyeletét ellátó szervezet új vezetője július elsejétől Bakondi György lesz, aki a 2000-es évek elején már irányította a szervezetet.

Az OKF jelenlegi vezetője, Tatár Attila tűzoltó altábornagy távozását, illetve a személycserét a csütörtöki állománygyűlésen jelenti be Pintér Sándor belügyminiszter. A gyűlésen részt vesznek a megyei katasztrófavédelmi igazgatók, az önkormányzati tűzoltóságok parancsnokai és a polgári védelem vezetői is.

Bakondi György 2000. január elsejétől, az OKF létrehozásától 2002. december 9-ig vezette a katasztrófák elleni védekezés irányítására, a védelmi szervek működésének koordinálása alapított központi szervezetet.

A csaknem három év után Lamperth Mónika, a Medgyessy-kormány akkori belügyminisztere azzal az indokkal mentette fel azonnali hatállyal, hogy a testület költséggazdálkodása számottevő hiányt eredményezett, illetve azért, mert a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal megállapította a főigazgató felelősségét a martinsalakból épült házak újjáépítésével összefüggésben.

Lamperth Mónika 2003. február 13-án Tatár Attila főigazgató-helyettest nevezte ki az OKF vezetőjévé, az altábornagy azóta vezette a szervezetet. Bakondi György a felmentése után ügyvédként dolgozott. Az ez évi árvíz idején az Orbán-kormány illetékes minisztere az árvízi védekezés irányítására miniszteri biztosnak nevezte ki.


Forrás: Leváltják a katasztrófavédelmi főigazgatót (hvg.hu - politika, 2010.06.30 11:06)
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 15:02
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75