Kezdölap arrow FTSZ arrow Portré arrow A Tûzoltó is Ember!
A Tûzoltó is Ember!
2010. June 10.

A hazánkat sújtó természeti csapás komoly terhet rótt az ország összes tûzoltóságára is. A május szinte csak a kárelhárításokról szólt. A napi többezres riasztás és megfeszített munka ellenére a tûzoltók jelentek meg elõször az árvíz sújtotta területeken.


A tûzoltóságok mindezt úgy tudták megoldani, hogy a szabadnapjaikról rendelték be az állományt, sõt van olyan tûzoltóság az országban, ahol 24-24 órás váltásra kellett átállni a létszámhiány miatt. Azt sem kell elfelejteni, hogy az árvízi munkálatok elõtt is folyamatosan szivattyúztak, fát vágtak küzdöttek az elemekkel. Az árvíz közeledtével a tûzoltóságok úgy tudtak több száz tûzoltót a gátakra vezényelni, hogy a munkálatokra jelentkezõk ÖNKÉNT vállalták, hogy azonnal a veszélyeztetett területre sietnek! Nem kellett senkit paranccsal a gátakra utasítani, holott a jogszabályok ezt megengednék.

Tették mindezt úgy, hogy sem a felszerelésük, sem pedig a szállásuk és ellátásuk nem volt elõre biztosítva! A kezdeti ellátást minden tûzoltóság maga-maga oldotta meg.

A tûzoltók nem panaszkodtak, hogy kényelmetlen és rossz körülmények között kell pihenni, nem panaszkodtak, hogy sokszor étlen-szomjan tették azt, amire felesküdtek, nem rohantak a sajtóhoz, hogy a mellig érõ hideg és fertõzött vízben gázolva kell menteni az embereket, nem sírtak, hogy az elkeseredett és sokszor jogosan felháborodott lakosságot nekik kell rábeszélni és meggyõzni arról, hogy el kell hagyni az otthonaikat. A tûzoltó mindezt szótlanul tûri és teszi a dolgát ott, ahol a legnagyobb szükség van rá!

Felhívnám a társadalom és a sajtó figyelmét arra, hogy az országban léteznek tûzoltók is! És nemcsak fegyencek és iskolások, nemcsak vámosok és rendõrök, nemcsak segélyszervezetek és önkéntesek, nemcsak honvédõk és katasztrófavédõk vannak a gátakon!

Ezenkívül felhívnám az új kormány vezetõinek a figyelmét arra, hogy nem csak ott kell dicsérni a mentésben résztvevõ állományt, ahol korrupciós ügyek és vezetõváltások történtek!

Felhívom továbbá a Belügyminisztérium vezetõje, Pintér Sándor miniszter úr figyelmét arra, hogy minisztériumába visszakerültek a tûzoltóságok! Sajnos amióta a minisztérium élére kinevezték, Pintér Sándor a sajtó nyilvánossága elõtt említést sem tett a tûzoltóságokról, és azok munkájáról!

Mélyen megalázottnak érezzük magunkat!

A Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete és minden tûzoltó nevében:

Murai László

tûzoltó fõtörzsõrmester (ember)

Vezetõségi Tag

A levél letölthetõ (pdf) 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 17:09
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75