Kezdölap arrow Hírek arrow Friss Hírek arrow Létszámprobléma Angliában
Létszámprobléma Angliában
2010. June 08.

A tűzoltó újoncok toborzásának befagyasztása miatt a laktanyák legénység nélkül maradnak West Midlands megyében, mely életeket veszélyeztet, állította hétfő este a FBU (tűzoltó szakszervezet).

A szakszervezet állítása szerint, a mostani rendszer azért nem működik, mert a tűzoltóság vezetői visszautasítják az új tűzoltók felvételét és a tűzoltók más-más laktanyába történő átvezénylésének túlóraként történő megfizetését.

Andy Dennis, az FBU West Midlands-i alelnöke azt mondta: 

"Ez nagyon nagy gond, ami csak egyre rosszabb lesz a nyár közeledtével a szabadságolások miatt, és jelenleg nincs kivel pótolni a távollevőket. Ez pedig nagy nyomás alatt tarja az állományt."

A FBU azt állítja, hogy Handsworth és Oldbury tűzoltóállomások május 17.-e és 22.-e között egy-egy éjszakára legénység nélkül maradt, valamint április 25.-én a Kings Norton tűzoltóság maradt üresen. Mick Bell, a tűzoltó szakszervezet elnöke szerint ezek nem egyedi esetek.

Mivel a beavatkozó egységeknek messzebbre kell vonulnia, hogy kiérjenek az elnéptelenedett tűzoltóságok területein található káresetekhez, a szakszervezet attól fél, hogy ez akár emberéletet is követelhet.

Az FBU azt is állítja továbbá, hogy a munkaerőhiány miatt a fecskendőket az ajánlott 5 főnél kevesebb tűzoltóval küldik bevetésre.

„A tűzoltók minimális létszáma meghatározásának oka van, a tűzoltók védelme”, tette hozzá M. Dennis, aki azonnali létszámvizsgálatot kért. „Nagyon aggódunk az állomány biztonságáért.”

Egy Birmingham-i tűzoltó rávilágított a létszámválság morálisan negatív hatására:

„Torkig vagyunk mindannyian” – mondta.

„Csak nyirbálják a költségeket anélkül, hogy a következményekre is gondolnának.”

„Csak idő kérdése, hogy valaki meghaljon.”

A West Midlands megyei Tűzoltóság tagadja, hogy életek lennének veszélyben, habár azt bevallja, hogy a bizonytalan nemzeti költségvetés és az előző magas személyzeti létszám miatt hat hónapja nem vettek fel tűzoltót.

Tony Prosser a parancsnokhelyettes elmondta:

„A jelenlegi állományi létszám elégséges a nyilvánosan közzétett vonulási normaidő fenntartásához”.

Rutinosan mozgatjuk a tűzoltókat és járműveket a működési területen, ami megfelel a megbecsülhető káresetek kielégítésére.

 WMFS Handsworth PRL Dennis


Forrás: http://www.tuzoltoborze.hu
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 06:43
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75