Kezdölap arrow FTSZ arrow Dokumentumok arrow Levél a HTFSZ Gazdasági ügyvivõ részére!
Levél a HTFSZ Gazdasági ügyvivõ részére!
2010. May 11.

Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete Nagy Gábor Gazdasági ügyvivõ részére! Tisztelt Nagy Gábor!
(
Nagy Gábor Gazdasági ügyvivõ levele (pdf))

Nem emlékezem, mikor írtam levelet a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete gazdasági ügyvivõjének, amelyre válaszolni kellett! Gyenge Koppány által írt, a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete honlapján megjelentetett, valótlanságot megfogalmazó írására éltem reflexióval.

Továbbra is állítom, hogy nem csak a HTFSZ indított pereket, azt állítom, hogy nem adtunk téves tájékoztatást, azt állítom, hogy a szakszervezetek közül csak a HTFSZ ragaszkodik a kamat nélküli kifizetéshez az eljárást nem indítók esetében!

Gyenge Koppány, a tényeket elferdítõ állítását a mai napig nem bizonyította, nem válaszolt!



Öntsünk tiszta vizet a pohárba,de csak az igazság, a színtiszta igazság jegyében!

1.) „A gyulai tûzoltóságon lefolytatott Ombudsmani vizsgálat száma: OBH 3182/2003.

A vizsgálat, amire HTFSZ közremûködésével került sor,”

Csak az igazat, a színtiszta igazat!

Ombudsmani vizsgálat a gyulai tûzoltóságon OBH 3182/2003. számú ügy

Az eljárás megindulása

Az OBH 1955/2002. számú ügyben – polgármesteri panasz alapján – már vizsgáltam a tûzoltóságok riasztási rendszerét. Vizsgálatom eredményét összefoglaló jelentésemben alkotmányos jogokkal összefüggõ visszásságokat állapítottam meg. Erre, valamint arra tekintettel is, hogy az országgyûlési biztoshoz, illetve általános helyetteséhez a tûzoltóktól és érdekképviseleti szerveiktõl az elmúlt mintegy nyolc évben alig érkezett panasz, Békés megyei helyszíni vizsgálatom során 2003. május 12-én – hivatalból – vizsgálatot rendeltem el Gyula Város Hivatásos Önkormányzati Tûzoltóságán.”

A hivatalból indított eljárás nem azonos a szakszervezet által kért vizsgálattal, a HTFSZ közremûködése a vizsgálatból adódott.

A 2005. szeptemberében kezdeményezett újabb eljárást indokolta, hogy közben a Magyar Köztársaság az EU tagja lett, és jogharmonizációs kötelezettségét elmulasztotta!


2.) Demonstrációk!

Csak az igazat, a színtiszta igazat!

Valóban kaptunk ajánlatot és ezt soha nem tagadtam, soha nem kérdõjeleztem meg HTFSZ brüsszeli szerepét. Éltünk a HTFSZ felajánlásával és 5 fõvel, akik saját autójukkal utaztak, képviseltettük az FTSZ tagságát.

Erre ma is azt kell írnom, mint ezt akkor megtettem szóban, köszönjük!

A többi, Brüsszel elõtti és utáni, a HTFSZ szervezésében megvalósult demonstrációt sem kérdõjeleztem meg, egyetlen írásomban sem, tehát nem értem a felvetést!


3.) Túlóra perek!

„ A túlmunka pereket próbáltuk úgy idõzíteni, hogy karácsony környékén kapják meg a „csupa szív” munkáltatóink.

Úgy vélem, hogy 2004. május 1. és 2007. május 1. között bármikor be lehetett adni a követeléseket, jogvesztés nélkül.

A HTFSZ elnöke és ügyvivõje 2008-ban a gyászos helyszínen megdöbbent azon, hogy milyen kevés keresetet adott be a Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete.

Tették ezt annak tudatában, hogy 2007-ben, Sopronban Dr. Lampert Mónika akkori belügyminiszter asszony és Zsinka András fõosztályvezetõ úr kijelentették:

… mindenkinek jár a pénz, jogos a követelés, de amíg az utolsó jogi lehetõséget is ki nem merítették, addig nem tud a minisztérium fizetni.”

„A HTFSZ elnöksége több fórumon is kifejtette, hogy nem szabad azoknak hinni, akik azt mondják: nem kell perelni, mert mindenki megkapja a túlmunkapénzt. 2008-ba még nem volt ismert olyan jogszabály, ami ezt lehetõvé tette volna.”

Csak az igazat, a színtiszta igazat!

A HTFSZ elnöke és ügyvivõje nem 2008.nyarán szerzett tudomást a fõvárosi peres eljárásról, éveken át tájékoztattuk egymást a perek állásáról!

Érdekes a levezetés, tehát 2007-ben, Sopronban dr Lampert Mónika akkori belügyminiszter asszony és Zsinka András fõosztályvezetõ úr kijelentették:

…”mindenkinek jár a pénz, jogos a követelés,”..,

de a HTFSZ elnöksége több fórumon is kijelentette, hogy nem szabad azoknak hinni, akik azt mondják: nem kell perelni, mert mindenki megkapja a túlmunkapénzt.

 

Ezek szerint, 2007-ben, Sopronban dr Lampert Mónika akkori belügyminiszter asszony és Zsinka András fõosztályvezetõ úr nem mondott igazat, félrevezetésként jelentették ki, hogy mindenkinek jár a pénz, jogos a követelés?!

Lehet, hogy a HTFSZ elnöksége házi fórumaitokon, a tagtoborzásokon, tettek ilyen kijelentéseket, de azon tárgyalásokon ahol együtt ültünk és tárgyaltunk, soha egyetlen szóval sem közölték álláspontjukat!

Meg kellene kérdezni azt a fõosztályvezetõt, aki minden egyes BÉT;SZÉF, ÁÉT és háttértárgyalásokon jelen volt, Õ miért lepõdött is meg az elnök és ügyvivõ bejelentésén.

Nem tudom ki mit ért az” amíg az utolsó jogi lehetõséget is ki nem merítették” kijelentésen, az én olvasatomban és errõl beszélt Miniszter Asszony is, amíg a Legfelsõbb Bíróság – ez az utolsó jogi lehetõség kis hazánkban - nem adja az áldását, addig nem tud a minisztérium fizetni.

Tanácsolom az ÁÉT 2008. szeptember 30-án megtartott ülésérõl készül, hitelesített jegyzõkönyvet olvasgatni!

http://www.ftsz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=653&Itemid=41

„Idõközben bekerült a törvénybe egy olyan módosítás, ami megnyitotta az igénylés lehetõségét. A lehetõség ellen a HTFSZ nem élt kifogással.

Amennyiben valóban a tûzoltók ellen lennénk ezt megtettük volna.”


Csak az igazat, a színtiszta igazat!

A szó elszáll, de az írás megmarad, legalább a szó szerinti, hitelesített jegyzõkönyvet nem kellene meghazudtolni!

http://ftsz.hu/images/stories/szef/szef_090925_jegyz_konyv.pdf

Na meg ezt sem!

http://htfsz.hu/hirarchivum/35-hirek-2009-oktober/151-velemeny-a-hszt-modositasaval-kapcsolatos-t10875-szamu-toervenyjavaslat-tulszolgalati-pereket-erint-rendelkezesei-kapcsan

Kérdezném, azok a tûzoltók, akik nem tagjai egyik szakszervezetnek sem, nem tûzoltók, Õk nem teljesítettek túlszolgálatot?

Azok a tûzoltók, akik nem pereltek, nem tûzoltók, Õk nem teljesítettek túlszolgálatot?

 

„A saját véleményem és megérzésem a módosítással kapcsolatban, hogy pont a Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete elnöke a helyét védi, mert ha kiderül, hogy nem minden úgy van, ahogy a tagokkal elhiteti, akkor nagy bajban lesz.

Továbbá pont ezért szükséges a Firemanus (nick) név alatt közölt, a HTFSZ-t mocskoló, csúsztatásokban gazdag, rágalmazásoktól hemzsegõ, butuska iromány.

Igazából válaszra sem érdemes az egész, csak a „szöget” ugrasztottuk ki a zsákból.

Szinte teljesen biztosak voltunk abban, hogy válaszunkra hirtelen a semmibõl elõkerül az FTSZ elnök és hõs lovagként védelmébe veszi az anonimitásba burkolózó Firemanust.”


Csak az igazat, a színtiszta igazat!

Nem féltem a helyem, a tudatlanság vagy ismeret hiány kielégítése végett, az FTSZ 2010. februári küldöttgyûlésén közöltem a jelenlévõ tagsággal, hogy maximum a következõ küldöttgyûlésig látom el a feladatot.

Továbbá, minden létezõ fórumon Big Gabi nick névvel regisztráltam!

Nagyszerû taktikai érzékrõl tett tanúbizonyságot a HTFSZ vezetõsége, vagy akik a „ biztosak voltunk” társaságába tartozik, de sem a múltban, sem a jelenben és mindaddig, amíg az FTSZ elnöki teendõit ellátom, nem fogom szó nélkül hagyni szervezetünk tevékenységérõl megjelenõ, valótlanságot – lásd. Gyenge Koppány 2010. április 20-án megjelentetett írása - megfogalmazó írásmûveket!


Tisztelt Nagy Gábor!

Vannak emberek akiknek még a becsület szent és sérthetetlen, én úgy gondalom ezek közé tartozom, így a jövõben, kérem a becsületem tisztán hagyni!!

Budapest. 2010. május 11.

Nagy Gábor

FTSZ elnök

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 17:32
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75