Kezdölap arrow FTSZ arrow Portré arrow Levél a HTFSZ Gazdasági ügyvivő részére!
Levél a HTFSZ Gazdasági ügyvivő részére!
2010. May 11.

Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete Nagy Gábor Gazdasági ügyvivő részére! Tisztelt Nagy Gábor!
(
Nagy Gábor Gazdasági ügyvivő levele (pdf))

Nem emlékezem, mikor írtam levelet a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete gazdasági ügyvivőjének, amelyre válaszolni kellett! Gyenge Koppány által írt, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete honlapján megjelentetett, valótlanságot megfogalmazó írására éltem reflexióval.

Továbbra is állítom, hogy nem csak a HTFSZ indított pereket, azt állítom, hogy nem adtunk téves tájékoztatást, azt állítom, hogy a szakszervezetek közül csak a HTFSZ ragaszkodik a kamat nélküli kifizetéshez az eljárást nem indítók esetében!

Gyenge Koppány, a tényeket elferdítő állítását a mai napig nem bizonyította, nem válaszolt!Öntsünk tiszta vizet a pohárba,de csak az igazság, a színtiszta igazság jegyében!

1.) „A gyulai tűzoltóságon lefolytatott Ombudsmani vizsgálat száma: OBH 3182/2003.

A vizsgálat, amire HTFSZ közreműködésével került sor,”

Csak az igazat, a színtiszta igazat!

Ombudsmani vizsgálat a gyulai tűzoltóságon OBH 3182/2003. számú ügy

Az eljárás megindulása

Az OBH 1955/2002. számú ügyben – polgármesteri panasz alapján – már vizsgáltam a tűzoltóságok riasztási rendszerét. Vizsgálatom eredményét összefoglaló jelentésemben alkotmányos jogokkal összefüggő visszásságokat állapítottam meg. Erre, valamint arra tekintettel is, hogy az országgyűlési biztoshoz, illetve általános helyetteséhez a tűzoltóktól és érdekképviseleti szerveiktől az elmúlt mintegy nyolc évben alig érkezett panasz, Békés megyei helyszíni vizsgálatom során 2003. május 12-én – hivatalból – vizsgálatot rendeltem el Gyula Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságán.”

A hivatalból indított eljárás nem azonos a szakszervezet által kért vizsgálattal, a HTFSZ közreműködése a vizsgálatból adódott.

A 2005. szeptemberében kezdeményezett újabb eljárást indokolta, hogy közben a Magyar Köztársaság az EU tagja lett, és jogharmonizációs kötelezettségét elmulasztotta!


2.) Demonstrációk!

Csak az igazat, a színtiszta igazat!

Valóban kaptunk ajánlatot és ezt soha nem tagadtam, soha nem kérdőjeleztem meg HTFSZ brüsszeli szerepét. Éltünk a HTFSZ felajánlásával és 5 fővel, akik saját autójukkal utaztak, képviseltettük az FTSZ tagságát.

Erre ma is azt kell írnom, mint ezt akkor megtettem szóban, köszönjük!

A többi, Brüsszel előtti és utáni, a HTFSZ szervezésében megvalósult demonstrációt sem kérdőjeleztem meg, egyetlen írásomban sem, tehát nem értem a felvetést!


3.) Túlóra perek!

„ A túlmunka pereket próbáltuk úgy időzíteni, hogy karácsony környékén kapják meg a „csupa szív” munkáltatóink.

Úgy vélem, hogy 2004. május 1. és 2007. május 1. között bármikor be lehetett adni a követeléseket, jogvesztés nélkül.

A HTFSZ elnöke és ügyvivője 2008-ban a gyászos helyszínen megdöbbent azon, hogy milyen kevés keresetet adott be a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete.

Tették ezt annak tudatában, hogy 2007-ben, Sopronban Dr. Lampert Mónika akkori belügyminiszter asszony és Zsinka András főosztályvezető úr kijelentették:

… mindenkinek jár a pénz, jogos a követelés, de amíg az utolsó jogi lehetőséget is ki nem merítették, addig nem tud a minisztérium fizetni.”

„A HTFSZ elnöksége több fórumon is kifejtette, hogy nem szabad azoknak hinni, akik azt mondják: nem kell perelni, mert mindenki megkapja a túlmunkapénzt. 2008-ba még nem volt ismert olyan jogszabály, ami ezt lehetővé tette volna.”

Csak az igazat, a színtiszta igazat!

A HTFSZ elnöke és ügyvivője nem 2008.nyarán szerzett tudomást a fővárosi peres eljárásról, éveken át tájékoztattuk egymást a perek állásáról!

Érdekes a levezetés, tehát 2007-ben, Sopronban dr Lampert Mónika akkori belügyminiszter asszony és Zsinka András főosztályvezető úr kijelentették:

…”mindenkinek jár a pénz, jogos a követelés,”..,

de a HTFSZ elnöksége több fórumon is kijelentette, hogy nem szabad azoknak hinni, akik azt mondják: nem kell perelni, mert mindenki megkapja a túlmunkapénzt.

 

Ezek szerint, 2007-ben, Sopronban dr Lampert Mónika akkori belügyminiszter asszony és Zsinka András főosztályvezető úr nem mondott igazat, félrevezetésként jelentették ki, hogy mindenkinek jár a pénz, jogos a követelés?!

Lehet, hogy a HTFSZ elnöksége házi fórumaitokon, a tagtoborzásokon, tettek ilyen kijelentéseket, de azon tárgyalásokon ahol együtt ültünk és tárgyaltunk, soha egyetlen szóval sem közölték álláspontjukat!

Meg kellene kérdezni azt a főosztályvezetőt, aki minden egyes BÉT;SZÉF, ÁÉT és háttértárgyalásokon jelen volt, Ő miért lepődött is meg az elnök és ügyvivő bejelentésén.

Nem tudom ki mit ért az” amíg az utolsó jogi lehetőséget is ki nem merítették” kijelentésen, az én olvasatomban és erről beszélt Miniszter Asszony is, amíg a Legfelsőbb Bíróság – ez az utolsó jogi lehetőség kis hazánkban - nem adja az áldását, addig nem tud a minisztérium fizetni.

Tanácsolom az ÁÉT 2008. szeptember 30-án megtartott üléséről készül, hitelesített jegyzőkönyvet olvasgatni!

http://www.ftsz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=653&Itemid=41

„Időközben bekerült a törvénybe egy olyan módosítás, ami megnyitotta az igénylés lehetőségét. A lehetőség ellen a HTFSZ nem élt kifogással.

Amennyiben valóban a tűzoltók ellen lennénk ezt megtettük volna.”


Csak az igazat, a színtiszta igazat!

A szó elszáll, de az írás megmarad, legalább a szó szerinti, hitelesített jegyzőkönyvet nem kellene meghazudtolni!

http://ftsz.hu/images/stories/szef/szef_090925_jegyz_konyv.pdf

Na meg ezt sem!

http://htfsz.hu/hirarchivum/35-hirek-2009-oktober/151-velemeny-a-hszt-modositasaval-kapcsolatos-t10875-szamu-toervenyjavaslat-tulszolgalati-pereket-erint-rendelkezesei-kapcsan

Kérdezném, azok a tűzoltók, akik nem tagjai egyik szakszervezetnek sem, nem tűzoltók, Ők nem teljesítettek túlszolgálatot?

Azok a tűzoltók, akik nem pereltek, nem tűzoltók, Ők nem teljesítettek túlszolgálatot?

 

„A saját véleményem és megérzésem a módosítással kapcsolatban, hogy pont a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete elnöke a helyét védi, mert ha kiderül, hogy nem minden úgy van, ahogy a tagokkal elhiteti, akkor nagy bajban lesz.

Továbbá pont ezért szükséges a Firemanus (nick) név alatt közölt, a HTFSZ-t mocskoló, csúsztatásokban gazdag, rágalmazásoktól hemzsegő, butuska iromány.

Igazából válaszra sem érdemes az egész, csak a „szöget” ugrasztottuk ki a zsákból.

Szinte teljesen biztosak voltunk abban, hogy válaszunkra hirtelen a semmiből előkerül az FTSZ elnök és hős lovagként védelmébe veszi az anonimitásba burkolózó Firemanust.”


Csak az igazat, a színtiszta igazat!

Nem féltem a helyem, a tudatlanság vagy ismeret hiány kielégítése végett, az FTSZ 2010. februári küldöttgyűlésén közöltem a jelenlévő tagsággal, hogy maximum a következő küldöttgyűlésig látom el a feladatot.

Továbbá, minden létező fórumon Big Gabi nick névvel regisztráltam!

Nagyszerű taktikai érzékről tett tanúbizonyságot a HTFSZ vezetősége, vagy akik a „ biztosak voltunk” társaságába tartozik, de sem a múltban, sem a jelenben és mindaddig, amíg az FTSZ elnöki teendőit ellátom, nem fogom szó nélkül hagyni szervezetünk tevékenységéről megjelenő, valótlanságot – lásd. Gyenge Koppány 2010. április 20-án megjelentetett írása - megfogalmazó írásműveket!


Tisztelt Nagy Gábor!

Vannak emberek akiknek még a becsület szent és sérthetetlen, én úgy gondalom ezek közé tartozom, így a jövőben, kérem a becsületem tisztán hagyni!!

Budapest. 2010. május 11.

Nagy Gábor

FTSZ elnök

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 22:09
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75