Kezdölap arrow FTSZ arrow Magyar Államkincstár felhívása
Magyar Államkincstár felhívása
2010. March 19.

Tisztelt Munkáltató!

A közelmúltban igen sokan fordultak a Pénzügyminisztériumhoz azzal, hogy bár január elsejétõl megváltoztak az adószabályok, jelentõsen mérséklõdött a személyi jövedelemadó terhelés, ennek kedvezõ hatását nem minden munkavállaló érzékeli fizetési papírján, havi nettó jövedelme alakulásán januárban, vagy februárban.


 

Mind a Pénzügyminisztériumban, mind a Magyar Államkincstárban vizsgáltuk a panaszokat. Kiderült, az esetek döntõ többségében az érintett munkavállalók nem kérték az adójóváírás érvényesítését az adóelõlegnél.

Azért nem kérték, mert erre nem hívták fel a figyelmüket.

Ezért kérem, hívják fel munkavállalóik figyelmét, ha az év elején el is mulasztották, még most sincs akadálya, hogy nyilatkozzanak.

Ha megteszik a szükséges nyilatkozatot, a Kincstár a következõ számfejtésnél annak alapján állapítja meg a havonta levonandó adóelõleget.

Ehhez azonban a Kincstárnak arra van szüksége, hogy a nyilatkozatok munkáltatónkénti összesítését tartalmazó táblázatokat március 22-én, hétfõn 10 óráig * elektronikusan megkapja a következõ e-mail címen:

Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ………….

……………

A márciusi bér számfejtésekor nem csak a márciusi, hanem utólag a januári és a februári bérek után járó adójóváírást is érvényesítjük. (Azon magánszemélyeknek, akik az adójóváírás érvényesítésére vonatkozó nyilatkozatukat február vagy március hónapban már leadták nem kell újra nyilatkozniuk, részükre a jóváírás számfejtése a visszamenõleges idõszakra automatikusan történik meg!)


Az összesítések mellett kérjük, hogy a nyilatkozatok eredeti példányát is haladéktalanul juttassák el a Kincstárhoz.

(A nyilatkozat megtételéhez szükséges formanyomtatványt és az összesítõ táblázatot mellékeljük.)

Magyar Államkincstár


Budapest, 2010. március 17.


 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 23:16
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75