Kezdölap arrow FTSZ arrow A sajtónak eljuttatott levél
A sajtónak eljuttatott levél
2010. March 05.

Tisztelt Szerkesztõség!

Mint az Önök elõtt ismeretessé vált, az elmúlt idõszakban a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokságon történt zaklatással kapcsolatban jelentek meg számunkra is szomorú hírek.
A Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete a következõkben szeretne elhatárolódni az ilyen és ehhez hasonló cselekedetektõl, amelyek a teljes tûzoltó társadalomra nézve károsan hatnak.


Az elmúlt néhány esztendõben a tûzoltókat választották a legmegbízhatóbb hivatástudattal rendelkezõ embereknek, melyre úgy gondoljuk rá is szolgáltunk, de ez természetesen nem azt jelenti, hogy ne tartoznánk érte köszönettel azoknak az embereknek, akik ránk szavaztak!

Mi azt szeretnénk, ha ez a megbecsülést és tisztelet, amelyet az ország polgáraitól kaptunk a továbbiakban is élvezhetnénk. Tisztában vagyunk azzal, hogy a napvilágot látott események semmiképpen sem vetnek jó fényt ránk tûzoltókra, de az sem szerencsés, hogy mindenkit egy kaptafa alá véve tûzoltókat érnek sorozatos atrocitások, olyan embereket, akik eddig is és a továbbiakban is becsülettel végzik a munkájukat.

Szeretnénk azonban leszögezni, hogy ezen események elszigeteltek és semmiképpen sem tekinthetõk általánosnak és bevett gyakorlatnak életünkben, mindennapjainkban.

Mindazon által itt kívánjuk megjegyezni, hogy az ártatlanság vélelme a magyar törvények szerint is mindenkit megillet, addig mindenképpen, amíg a vizsgálatok alapján elmarasztaló ítélet nem születik az adott ügyben.

  Sajnálatos módon a sajtóban is összemosnak eseményeket, és bár mennyire is jól tehetjük a dolgunkat, ha a rólunk megjelent írások minden egyes alkalommal felhívják az olvasók és elektronikus médiát figyelõk figyelmét eme sajnálatos eseményre. A konkrét vizsgálatok még javában folyamatban vannak így azon tûzoltók fölött, mi sem kívánunk pálcát törni, akik az ügyben bármilyen szempontból is érintettek. Minket is mélységesen megrázott a hír, amely függetlenül attól, hogy hol történt, az összes tûzoltó bajtársunkat is érinti. A Fõvárosi Tûzoltóparncsokságon közel 1600 hivatásos tûzoltó dolgozik, akik közül mindösszesen hárman keveredtek gyanúba.

 Nem szeretnénk, ha három ember, eddig nem bizonyított cselekedetei miatt azon bajtársaink is bûnhõdnének, akik eddig is, és ezek után is tisztelettel és becsülettel végzik munkájukat, akár az életük kockáztatása árán is!

Tisztelettel kérjük mind az írott, mind az elektronikus sajtó munkatársait, képviselõit, hogy a tûzoltók mindennapi munkájával kapcsolatos eseményekrõl olyan korrektül számoljon be, mint amilyen korrektül azon tûzoltó bajtársaink végzik a munkájukat, akik tiszta lelkiismeretüknél fogva elítélik az ilyen és ehhez hasonló viselkedést, cselekményt!

Budapest. 2010. március 05.

 

Tisztelettel:

Nagy Gábor s.k.

elnök


 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 08:17
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75