Kezdölap arrow Hírek arrow ÁÉT arrow ÁÉT HUM/94/12/2009.
ÁÉT HUM/94/12/2009.
2010. March 03.

JEGYZÕKÖNYV

az Ágazati Érdekegyeztetõ Tanács

2009. december 16-án megtartott rendkívüli ülésérõl


 

Jauernik István úr, ÖM államtitkára, levezetõ elnök:

Köszöntöm az érdekegyeztetõ tanács mai ülésén megjelenteket, az ülést megnyitom. A kiküldött napirendi pontokat javaslom megtárgyalásra. Kérdezem, hogy ezzel egyetértenek? Úgy látom, hogy igen. Más javaslat nem volt.

Még egyszer szeretnék elnézést kérni a múlt heti tanácsülés meghiúsulásáért. Múlt héten, úgy tudom, mindenki tudja, hogy késve, de visszaérkeztem, és akkor egy informális beszélgetést folytattunk ezekrõl az ügyekrõl. Most viszont hivatalosan tudjuk a napirendeket megtárgyalni. Napirend elõtt kér-e valaki szót, kíván-e valaki bejelentéssel élni? Úgy látom, hogy nem.

A minisztériumi oldalon volt, akinek engedélyeztem, hogy most ne jöjjön, és én képviselem az ÖGF-et. Pénzügyi itt van. Szerintem tudjuk végezni a munkát, ha fölmerül majd kérdés, akkor azt menet közben fogjuk rendezni.

Ugyanazok a napirendi pontjaink vannak, mint a múltkor. Elsõként tárgyaljuk meg a foglalkoztatottak béren kívüli juttatásainak szabályozása 2010. évi alakulását. Nincs odaírva, hogy ki az elõterjesztõ, akkor az én vagyok? …

A különféle státuszban lévõ foglalkoztatottaknak megfelelõen különbözõ szabályozás kell, hogy készüljön. A múlt héten aki itt volt, annak átnyújtottuk a kormányrendeletet. Ismereteim szerint még a Magyar Közlönyben mai napig nem jelent meg a végsõ formája. Az anyag, amit átadtunk, a Kormányülés elõtti állapot volt, jelentõs érdemi változás nem várható rajta. Itt legfeljebb pontosítás volt az, ami átment. … Bocsánat, nem a 140-eset, a cafetéria kormányrendelet. Itt odaadtuk mindenkinek.


2009.11.25-i ÁÉT ülés napirendi pontjaira javaslat (pdf)

A teljes jegyzõkönyv (2009.12.16) letölthetõ: innen (pdf)
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 15:23
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75