Kezdölap arrow Hírek arrow SZÉF elõterjesztés
SZÉF elõterjesztés
2010. February 25.

FTSZ elõterjesztése (pdf)

FRDÉSZ levele a Forgács Imre (IRM) miniszterhez (pdf)


Kónya Péter Elnök Úr Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége részére!


Tisztelt Elnök Úr!

A SZÉF ülésére az alábbi témát illetve kérdést terjesztem elõ:

1.) Az elmúlt napokban az IRM irányítása alá tartozó szervek állománya vonatkozásában a helyi utazási bérletet és az iskolakezdési támogatást kivették a cafateria keretébõl.

........

Ezzel a Hszt alá tartozó szervek között olyan megkülönböztetést hoztak létre, amely számunkra elfogadhatatlan. Minden egyes szerv vonatkozásában szükséges „munka eszköz” a helyi utazási bérlet.

A helyi utazási bérletet és az iskolakezdési támogatást minden egyes szerv cafateria keretébõl töröljék, és az továbbra is munkáltató által biztosított legyen.

 

2.) A Hivatásos Önkormányzati Tûzoltóságok költségvetésébe pótolják vissza a cafateriát terhelõ adót. Ez az adó a személyi juttatásokat terheli, ezzel az állomány szociális és kegyeleti gondoskodására fordítandó pénzösszeg jelentõsen csökkent, vagy egyáltalán nem jut.

3.) Hszt 116.§ (3) bekezdés szerint: „A hivatásos állomány tagja évente a mindenkori illetményalap 250%-ának megfelelõ mértékû ruházati utánpótlási ellátmányra jogosult, amely természetben is kiadható. A ruházati utánpótlási ellátmány felhasználását ruházati termékrõl szóló számlával kell igazolni. Ez esetben az ellátmány a személyi jövedelemadó szempontjából természetbeni juttatásként kiadott munkaruházatnak minõsül. A ruházati utánpótlási ellátmány kiadásának rendjét a miniszter állapítja meg.”

Tisztelettel kérdezem: („A ruházati utánpótlási ellátmány felhasználását ruházati termékrõl szóló számlával kell igazolni.”) egyenruházati vagy csak ruházati termék, és mely üzletek számláit fogadják el?

4.) Mikor szándékozik a Kormány a tûzoltók túlszolgálatának elbírálásának és kifizetésének eljárási rendjét szabályzó rendeletét kihirdetni?


Budapest, 2010. február 17.


Tisztelettel:


Nagy Gábor s.k.

elnök


 

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 07:24
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75