Kezdölap arrow FTSZ arrow Portré arrow Tájékoztató túlszolgálatról nyugdíjas kollégáinknak
Tájékoztató túlszolgálatról nyugdíjas kollégáinknak
2010. January 22.

Az 1996. évi XLIII. számú törvényt (Hszt.) módosító 2009. évi CXLI. törvény rendelkezik arról, hogy a 2004. május 1-jét követõen részben vagy egészben készenléti jellegû beosztásban foglalkoztatott tûzoltók a heti 48 órás szolgálatteljesítési idõ felett teljesített szolgálatért (a továbbiakban: túlszolgálat) megváltásban részesüljenek, amellyel kapcsolatosan a távolléti díjra vonatkozó szabályokat kell alkalmazni.

Tekintettel arra, hogy a szolgálatteljesítési idõ 2008. január 1-jétõl heti 48 óra, a túlszolgálat pénzbeli megváltása a 2004. május 1-je és 2007. december 31-e közötti idõszakra lehetséges. A túlszolgálatra járó távolléti díj iránti kérelem elbírálásának és kifizetésének eljárási rendjét a Kormány rendeletben fogja szabályozni, így a járandóságok kifizetésére is csak ezen idõpont után kerülhet sor. A rendelet kihirdetésének várható idõpontjáról jelenleg nem rendelkezünk információval.Û

A túlszolgálat, valamint az ehhez kapcsolódó pénzbeli megváltás érdekében az idõközben nyugdíjassá vált foglalkoztatottaknak kérelmet szükséges benyújtaniuk. A kérelmeket legkésõbb 2010. március 1-jéig kérjük a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság Humán Fõosztálya részére eljuttatni annak érdekében, hogy az adatok feldolgozása idõben elkezdõdhessen. A név szerinti kiértesítések egyébként folyamatban vannak. A mellékelt „KÉRELEM” nyomtatvány segítséget nyújt a túlszolgálat megváltásával kapcsolatos távolléti díj igényléséhez.

A jogos járandóság számfejtésére a végrehajtási rendelet megjelenését követõen kerülhet sor, ezért kérjük nyugdíjas kollégáink szíves türelmét.

A hírhez kapcsolódó nyomtatvány letöltése: KÉRELEM.pdf

Forrás:www.tuzoltosagbp.hu

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 08:00
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75