Kezdölap arrow FTSZ arrow Portré arrow Tájékoztató túlszolgálatról nyugdíjas kollégáinknak
Tájékoztató túlszolgálatról nyugdíjas kollégáinknak
2010. January 22.

Az 1996. évi XLIII. számú törvényt (Hszt.) módosító 2009. évi CXLI. törvény rendelkezik arról, hogy a 2004. május 1-jét követően részben vagy egészben készenléti jellegű beosztásban foglalkoztatott tűzoltók a heti 48 órás szolgálatteljesítési idő felett teljesített szolgálatért (a továbbiakban: túlszolgálat) megváltásban részesüljenek, amellyel kapcsolatosan a távolléti díjra vonatkozó szabályokat kell alkalmazni.

Tekintettel arra, hogy a szolgálatteljesítési idő 2008. január 1-jétől heti 48 óra, a túlszolgálat pénzbeli megváltása a 2004. május 1-je és 2007. december 31-e közötti időszakra lehetséges. A túlszolgálatra járó távolléti díj iránti kérelem elbírálásának és kifizetésének eljárási rendjét a Kormány rendeletben fogja szabályozni, így a járandóságok kifizetésére is csak ezen időpont után kerülhet sor. A rendelet kihirdetésének várható időpontjáról jelenleg nem rendelkezünk információval.Ű

A túlszolgálat, valamint az ehhez kapcsolódó pénzbeli megváltás érdekében az időközben nyugdíjassá vált foglalkoztatottaknak kérelmet szükséges benyújtaniuk. A kérelmeket legkésőbb 2010. március 1-jéig kérjük a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság Humán Főosztálya részére eljuttatni annak érdekében, hogy az adatok feldolgozása időben elkezdődhessen. A név szerinti kiértesítések egyébként folyamatban vannak. A mellékelt „KÉRELEM” nyomtatvány segítséget nyújt a túlszolgálat megváltásával kapcsolatos távolléti díj igényléséhez.

A jogos járandóság számfejtésére a végrehajtási rendelet megjelenését követően kerülhet sor, ezért kérjük nyugdíjas kollégáink szíves türelmét.

A hírhez kapcsolódó nyomtatvány letöltése: KÉRELEM.pdf

Forrás:www.tuzoltosagbp.hu

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 09:19
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75