Kezdölap arrow Hírek arrow Friss Hírek arrow Az OMV a Mol-nál olcsóbban vállalta a kormányzati autók tankolását
Az OMV a Mol-nál olcsóbban vállalta a kormányzati autók tankolását
2009. December 31.

Az OMV nyerte a kormányzati szervek egységes tankolására kiírt tendert, mivel az osztrák olajipari társaság minden üzemanyag-kategóriában 2-3 forinttal nagyobb kedvezményt ajánlott a Mol-nál - közölte Szollár Domokos kormányszóvivő, az MTI-vel.

Szollár Domokos közleményében hangsúlyozza: a december 19-én aláírt keretszerződés 50 millió liter üzemanyag beszerzésére ad lehetőséget legfeljebb egy éves időtartamra. A nyertes a mindenkori kiskereskedelmi árhoz képest ad kedvezményt, amelynek állandó a mértéke .

A közbeszerzés során az ajánlati ár volt a legfontosabb, 70 százalékos súllyal szereplő bírálati szempont. Az üzemanyagtöltő állomások száma 20 százalékos súllyal esett latba, ebben a kategóriában a Mol tizenhét benzinkúttal többet ajánlott az OMV-nél, azonban a töltőállomások területi eloszlásában az OMV tudott kedvezőbb ajánlatot felmutatni.

A központosított közbeszerzési eljárás mintegy ezer intézménynek - köztük például önkormányzatoknak, egyetemeknek, iskoláknak - ad lehetőséget, hogy ne kelljen hosszú és költséges közbeszerzési eljárást lefolytatniuk, hanem gyorsan, egyszerűen és olcsóbban juthassanak hozzá a szükséges üzemanyaghoz.

A gépjármű-üzemanyag és üzemanyagkártya töltőállomási kiszolgálására kötött keretszerződés esetén ez azt jelenti, hogy az érintett intézmények egyedi kártyaszerződést kötnek az eljárásban nyertes ajánlattevővel. Minden egyes intézmény kártyákat kap, azon meghatározza azt a limitet, amekkora összegért az általa üzemeltetett gépjárművek vezetői az OMV üzemanyagtöltőállomás-hálózatán különböző üzemanyagot tankolhatnak - fejtette ki a szóvivő.

Az új szolgáltatóval kötött szerződés nem érinti a nemzetbiztonsági szempontból érzékeny és stratégiailag fontos állami szervezetek egy részének - például a köztársasági őrezred, és a rendőrség - üzemanyagellátását. A feladatot csak nemzetbiztonsági védelem alatt álló szolgáltató végezheti el, amely Magyarországon a Mol. A Mol-lal kötött korábbi szerződés 2009. december 31-én jár le.

Forrás: Az OMV a Mol-nál olcsóbban vállalta a kormányzati autók tan... (hvg.hu - autómenedzser, 2009.12.31 07:57)

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 10:32
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75