Kezdölap arrow Hírek arrow Friss Hírek arrow Az OMV a Mol-nál olcsóbban vállalta a kormányzati autók tankolását
Az OMV a Mol-nál olcsóbban vállalta a kormányzati autók tankolását
2009. December 31.

Az OMV nyerte a kormányzati szervek egységes tankolására kiírt tendert, mivel az osztrák olajipari társaság minden üzemanyag-kategóriában 2-3 forinttal nagyobb kedvezményt ajánlott a Mol-nál - közölte Szollár Domokos kormányszóvivõ, az MTI-vel.

Szollár Domokos közleményében hangsúlyozza: a december 19-én aláírt keretszerzõdés 50 millió liter üzemanyag beszerzésére ad lehetõséget legfeljebb egy éves idõtartamra. A nyertes a mindenkori kiskereskedelmi árhoz képest ad kedvezményt, amelynek állandó a mértéke .

A közbeszerzés során az ajánlati ár volt a legfontosabb, 70 százalékos súllyal szereplõ bírálati szempont. Az üzemanyagtöltõ állomások száma 20 százalékos súllyal esett latba, ebben a kategóriában a Mol tizenhét benzinkúttal többet ajánlott az OMV-nél, azonban a töltõállomások területi eloszlásában az OMV tudott kedvezõbb ajánlatot felmutatni.

A központosított közbeszerzési eljárás mintegy ezer intézménynek - köztük például önkormányzatoknak, egyetemeknek, iskoláknak - ad lehetõséget, hogy ne kelljen hosszú és költséges közbeszerzési eljárást lefolytatniuk, hanem gyorsan, egyszerûen és olcsóbban juthassanak hozzá a szükséges üzemanyaghoz.

A gépjármû-üzemanyag és üzemanyagkártya töltõállomási kiszolgálására kötött keretszerzõdés esetén ez azt jelenti, hogy az érintett intézmények egyedi kártyaszerzõdést kötnek az eljárásban nyertes ajánlattevõvel. Minden egyes intézmény kártyákat kap, azon meghatározza azt a limitet, amekkora összegért az általa üzemeltetett gépjármûvek vezetõi az OMV üzemanyagtöltõállomás-hálózatán különbözõ üzemanyagot tankolhatnak - fejtette ki a szóvivõ.

Az új szolgáltatóval kötött szerzõdés nem érinti a nemzetbiztonsági szempontból érzékeny és stratégiailag fontos állami szervezetek egy részének - például a köztársasági õrezred, és a rendõrség - üzemanyagellátását. A feladatot csak nemzetbiztonsági védelem alatt álló szolgáltató végezheti el, amely Magyarországon a Mol. A Mol-lal kötött korábbi szerzõdés 2009. december 31-én jár le.

Forrás: Az OMV a Mol-nál olcsóbban vállalta a kormányzati autók tan... (hvg.hu - autómenedzser, 2009.12.31 07:57)

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Jelenleg 1 vendég online
Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 07:03
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75