Kezdölap arrow Hírek arrow Friss Hírek arrow Keszthelyi tűzoltók is demonstráltak Budapesten
Keszthelyi tűzoltók is demonstráltak Budapesten
2009. October 20.

A Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságok Országos Szövetsége, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete és a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete közös szervezésében demonstráltak a tűzoltók október 19-én.
Az előzetes megállapodások és területfoglalási engedély alapján Budapesten az Alkotmány utca teljes hosszában és szélességében állt a tűzoltók rendelkezésére. A rendezvényen mintegy 2500 fő hivatásos tűzoltó vett részt. Különlegessége, hogy a munkáltató, azaz a tűzoltóparancsnokok, illetve a munkavállalói oldal, azaz a beosztott tűzoltók közösen vonultak fel a tervezett megszorítások ellen.

Nézze meg galériát!

A rendezvényen a déli harangszót követően a résztvevők elénekelték a himnuszt, majd közösen elmondták a tűzoltó eskü szövegét, azaz újra esküt tettek. Ezt követően beszédek hangoztak el. A rendező szervezetek, szövetségek vezetői petíciót adtak át a parlamenti pártok képviselőinek. A FIDESZ és a KDNP képviselőinek a színpadon, míg a többi pártnak az Országház előtt.

A tűzoltók a demonstrációval nem fizetésemelést kértek, nem további juttatásokat szerettek volna kiharcolni, csupán azt a működési költséget kérték, amellyel biztosítható az állampolgárok számára a hivatásos tűzoltóságoktól megszokott biztonság, szakszerűség. Továbbá azért, mert a tűzoltók még önhibájukon kívül sem szeretnék ha a beavatkozások végrehajtása nem várt anyagi akadályokba ütközne.

A Keszthely Város Önkormányzata Hivatásos Tűzoltósága állományából a szabadnapos tűzoltók közül 45 fő vett részt.
Fotó: Keszthelyi Tűzoltóság

forrás: - Keszthelyi tűzoltók is demonstráltak Budapesten (Monitormagazin.hu, 2009.10.20 16:13)

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 08:11
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75