Kezdölap arrow Hírek arrow Keszthelyi tûzoltók is demonstráltak Budapesten
Keszthelyi tûzoltók is demonstráltak Budapesten
2009. October 20.

A Hivatásos Önkormányzati Tûzoltóságok Országos Szövetsége, a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete és a Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete közös szervezésében demonstráltak a tûzoltók október 19-én.
Az elõzetes megállapodások és területfoglalási engedély alapján Budapesten az Alkotmány utca teljes hosszában és szélességében állt a tûzoltók rendelkezésére. A rendezvényen mintegy 2500 fõ hivatásos tûzoltó vett részt. Különlegessége, hogy a munkáltató, azaz a tûzoltóparancsnokok, illetve a munkavállalói oldal, azaz a beosztott tûzoltók közösen vonultak fel a tervezett megszorítások ellen.

Nézze meg galériát!

A rendezvényen a déli harangszót követõen a résztvevõk elénekelték a himnuszt, majd közösen elmondták a tûzoltó eskü szövegét, azaz újra esküt tettek. Ezt követõen beszédek hangoztak el. A rendezõ szervezetek, szövetségek vezetõi petíciót adtak át a parlamenti pártok képviselõinek. A FIDESZ és a KDNP képviselõinek a színpadon, míg a többi pártnak az Országház elõtt.

A tûzoltók a demonstrációval nem fizetésemelést kértek, nem további juttatásokat szerettek volna kiharcolni, csupán azt a mûködési költséget kérték, amellyel biztosítható az állampolgárok számára a hivatásos tûzoltóságoktól megszokott biztonság, szakszerûség. Továbbá azért, mert a tûzoltók még önhibájukon kívül sem szeretnék ha a beavatkozások végrehajtása nem várt anyagi akadályokba ütközne.

A Keszthely Város Önkormányzata Hivatásos Tûzoltósága állományából a szabadnapos tûzoltók közül 45 fõ vett részt.
Fotó: Keszthelyi Tûzoltóság

forrás: - Keszthelyi tûzoltók is demonstráltak Budapesten (Monitormagazin.hu, 2009.10.20 16:13)

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 14:01
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75