Kezdölap arrow Hírek arrow Friss Hírek arrow Füstbombával ért véget a tűzoltó-demonstráció
Füstbombával ért véget a tűzoltó-demonstráció
2009. October 19.
2009.10.19. 19:00

Füstbombával ért véget ma a tűzoltók budapesti demonstrációja. Több jármű pedig szirénázva hagyta el a parlament környékét. A bevetési ruhában felvonult lánglovagok között százötven somogyi is ott volt. A kormány megszorító csomagja ellen tüntettek. A somogyi önkormányzati tűzoltóságoktól hetven millió forintot vonnának el. Ezért működésképtelenné is válhatnak.

Aki nem volt szolgálatban, a budapesti tüntetésre készült. Az öt somogyi önkormányzati tűzoltóság a kormány terve szerint jövőre összesen hetven millió forinttal kapna kevesebbet. 
- A kaposvári tűzoltóságtól ez több mint húszmillió forint elvonást jelent - mondta Rajnai Zsolt, a Kaposvári Tűzoltóság tűzoltó ezredese, parancsnoka. - Ez alapvetően megkérdőjelezi, hogy a jövő évben tudunk-e működni.

Az elszánt tűzoltók zászlóval és transzparenssel indultak bevetési felszerelésben. Megalázónak érzik a helyzetet.
Gulyás László, a Kaposvári Tűzoltóság tűzoltási és műszaki mentési osztályvezetője szerint ez a szakma csak hivatás tudattal végezhető. És ezek az emberek magukénak érzik a tűzoltóságot, magát a szervezetet, valamint szemük előtt tartják az egyszerű magyar állampolgárok érdekeit is ezzel.
 
Az országház előtti alig három órás rendezvényen a vonuló tűzoltók fele ott volt. A több mint kétezer tűzoltóból százötvenen Somogyból érkeztek. A tiltakozó beszédek után kicsit le kellett nyugtatni a tömeget.

Egyszer félbeszakadt a demonstráció - tudtuk meg Árok Kornéltól, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének kaposvári elnökétől -,
mert amikor adták át a petíciót, akkor a fiúk bevonultak a Kossuth térre. Aztán elindultunk körbe és körbesétáltuk a parlamentet - kétezer tűzoltó, egyszer a demonstráció közben, egyszer meg a végén.

A rendőrök ekkor felvették testpáncéljukat, és egy rendőrségi törzsbusz is érkezett. A tömeg azonban reményekkel és békésen fejezte be a demonstrációt.

forrás, és videó:
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 07:21
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75