Kezdölap arrow Hírek arrow Füstbombával ért véget a tûzoltó-demonstráció
Füstbombával ért véget a tûzoltó-demonstráció
2009. October 19.
2009.10.19. 19:00

Füstbombával ért véget ma a tûzoltók budapesti demonstrációja. Több jármû pedig szirénázva hagyta el a parlament környékét. A bevetési ruhában felvonult lánglovagok között százötven somogyi is ott volt. A kormány megszorító csomagja ellen tüntettek. A somogyi önkormányzati tûzoltóságoktól hetven millió forintot vonnának el. Ezért mûködésképtelenné is válhatnak.

Aki nem volt szolgálatban, a budapesti tüntetésre készült. Az öt somogyi önkormányzati tûzoltóság a kormány terve szerint jövõre összesen hetven millió forinttal kapna kevesebbet. 
- A kaposvári tûzoltóságtól ez több mint húszmillió forint elvonást jelent - mondta Rajnai Zsolt, a Kaposvári Tûzoltóság tûzoltó ezredese, parancsnoka. - Ez alapvetõen megkérdõjelezi, hogy a jövõ évben tudunk-e mûködni.

Az elszánt tûzoltók zászlóval és transzparenssel indultak bevetési felszerelésben. Megalázónak érzik a helyzetet.
Gulyás László, a Kaposvári Tûzoltóság tûzoltási és mûszaki mentési osztályvezetõje szerint ez a szakma csak hivatás tudattal végezhetõ. És ezek az emberek magukénak érzik a tûzoltóságot, magát a szervezetet, valamint szemük elõtt tartják az egyszerû magyar állampolgárok érdekeit is ezzel.
 
Az országház elõtti alig három órás rendezvényen a vonuló tûzoltók fele ott volt. A több mint kétezer tûzoltóból százötvenen Somogyból érkeztek. A tiltakozó beszédek után kicsit le kellett nyugtatni a tömeget.

Egyszer félbeszakadt a demonstráció - tudtuk meg Árok Kornéltól, a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezetének kaposvári elnökétõl -,
mert amikor adták át a petíciót, akkor a fiúk bevonultak a Kossuth térre. Aztán elindultunk körbe és körbesétáltuk a parlamentet - kétezer tûzoltó, egyszer a demonstráció közben, egyszer meg a végén.

A rendõrök ekkor felvették testpáncéljukat, és egy rendõrségi törzsbusz is érkezett. A tömeg azonban reményekkel és békésen fejezte be a demonstrációt.

forrás, és videó:
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Jelenleg 1 vendég online
Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 06:58
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75