Kezdölap arrow FTSZ arrow Portré arrow A hivatásos tûzoltók érdekképviseleti szerveinek közös nyilatkozata
A hivatásos tûzoltók érdekképviseleti szerveinek közös nyilatkozata
2009. October 08.

Az Országgyûlés elé terjesztett 2010-es költségvetés tervezete olyan elvonásokat tartalmaz, amelyek az évek óta alulfinanszírozott hivatásos önkormányzati tûzoltóságok mûködését súlyosan veszélyeztetik. Az illetékes minisztériumokkal folytatott eddigi tárgyalások nem vezettek eredményre.


A tûzoltóságokat fenntartó önkormányzati szövetségekkel közösen, a kormányfõhöz írt levélre eddig nem érkezett válasz. Az állampolgárok életének, javainak mentésére felesküdött tûzoltók nem engedhetik meg, hogy egy rosszul tervezett költségvetés miatt a laktanyákban maradjanak, és ne tudják teljesíteni esküben vállalt kötelességeiket. Kérésük nyomatékosítására a Hivatásos Önkormányzati Tûzoltóságok Országos Szövetsége, a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete és a Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete a mai napon megalakította Demonstrációs Bizottságát és október 19-re nagyszabású demonstrációra mozgósítja több mint 9000 tûzoltóját...

A demonstrációra több ezer szabadnapos tûzoltó, parancsnokok és tûzoltógépjármûvek érkeznek a Fõvárosba. Kérik a lakosság, a társ szakszervezetek, a fegyveres és rendvédelmi szervek támogatását.

Budapest, 2009. október 7.

Rajnai Zsolt tûzoltó ezredes, Hivatásos Önkormányzati Tûzoltóságok Országos Szövetségének elnöke

Kajsza Zoltán, Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezetének elnöke

Nagy Gábor, Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezetének elnöke

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 20:00
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75