Kezdölap arrow Hírek arrow Friss Hírek arrow Az elvonások ellen tiltakoznak a tűzoltók is
Az elvonások ellen tiltakoznak a tűzoltók is
2009. September 10.
Kevesebb pénz jut jövőre a tűzoltóságnak is. A Hivatásos Önkormányzati Tűzoltók Országos Szövetsége levélben tiltakozik a tervezett elvonások ellen. A szervezet elnöke azt mondja: ha a kormány milliókkal megrövidíti a támogatásukat, már a közüzemi számlákat sem tudják befizetni.

A kaposvári tűzoltóság évente 420 millió forintból működik. Az elvonás miatt ez a pénz jövőre 20 millióval fog csökkenni. A fizetésekre ugyan még lesz fedezet, de a közüzemi számlákra már nem. A kormány az önkormányzati tűzoltószövetség információi szerint ráadásul a normatív finanszírozás rendszerét is megváltoztatná. Eddig a létszámtól, a laktanyák nagyságától és a gépkocsik számától függően kaptak pénzt a helyi tűzoltóságok, 2010-től viszont egyösszegű támogatásra térnek át.

A somogyi megyeszékhely a hiányzó összeget kénytelen lesz saját pénzéből pótolni. Nem szabad az államnak kivonulnia az önkormányzati tűzoltóságok mögül, az állami támogatásnak értékállónak kell lennie – jelentette ki Kaposvár címzetes főjegyzője. Kéki Zoltán hozzátette: az érintett települések kénytelenek a tűzoltóságok mögé állni.

A Hivatásos Önkormányzati Tűzoltók Országos Szövetsége napokon belül levélben kéri a tervezett megszorítások visszavonását Bajnai Gordon miniszterelnöktől és Varga Zoltán önkormányzati minisztertől.

hírTV
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 08:06
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75