Kezdölap arrow Hírek arrow Friss Hírek arrow Drágán szállíthat a tűzoltóknak a Synergon
Drágán szállíthat a tűzoltóknak a Synergon
2009. August 27.

index.hu

A három ajánlat közül a legdrágábbat, a Synergonét találták a legjobbnak a bírálók a fővárosi tűzoltóság új bevetésirányítási rendszerére kiírt pályázaton.

A Synergon szállíthatja a fővárosi tűzoltók új bevetésirányítási rendszerét, írja a Népszabadság. A három pályázat közül 186,5 millió forinttal a legdrágább ajánlat győzött a gyorsított, tárgyalásos közbeszerzési eljáráson. Az EADS, Európa legnagyobb biztonságipari konszernje 133 millióért, míg a rendszert jelenleg üzemeltető Professzionál Informatika Zrt. 107 millióért végezte volna el a szükséges kiegészítést.

A Synergon ajánlata a legmagasabb, ötös minősítést kapta mindkét bírálótól. Az EADS egy hármast és egy kettest, míg a Professzinál kettest, és egy elégtelen minősítést kapott, pedig a lap szerint olcsóbb ajánlatuk miatt már kicsivel jobb minősítéssel is megnyerték volna a tendert.

A Synergonnál a műszaki megvalósítást dicsérték a bírálók, mindkét független szakértő az ő pályázatukat találta a legkidolgozottabbnak és jövőbe mutatónak. Az EADS a bírálatok szerint nem tudott az általa szállított egységes digitális rádiókommunikációs rendszerhez megfelelő bevetés-irányítási rendszert ajánlani.

A Professzionál koncepciójának gyenge műszaki színvonalát emelték ki, és az adatbázis-kezelésben, valamint a fejlesztési környezetben is találtak kivetnivalót a bírálók, írja a Népszabadság.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a vesztesek a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordulhatnak.

forrás:http://index.hu/belfold/2009/07/10/a_legdragabb_ajanlattal_nyert_a_synergon/

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 08:08
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75