Kezdölap arrow Hírek arrow Drágán szállíthat a tûzoltóknak a Synergon
Drágán szállíthat a tûzoltóknak a Synergon
2009. August 27.

index.hu

A három ajánlat közül a legdrágábbat, a Synergonét találták a legjobbnak a bírálók a fõvárosi tûzoltóság új bevetésirányítási rendszerére kiírt pályázaton.

A Synergon szállíthatja a fõvárosi tûzoltók új bevetésirányítási rendszerét, írja a Népszabadság. A három pályázat közül 186,5 millió forinttal a legdrágább ajánlat gyõzött a gyorsított, tárgyalásos közbeszerzési eljáráson. Az EADS, Európa legnagyobb biztonságipari konszernje 133 millióért, míg a rendszert jelenleg üzemeltetõ Professzionál Informatika Zrt. 107 millióért végezte volna el a szükséges kiegészítést.

A Synergon ajánlata a legmagasabb, ötös minõsítést kapta mindkét bírálótól. Az EADS egy hármast és egy kettest, míg a Professzinál kettest, és egy elégtelen minõsítést kapott, pedig a lap szerint olcsóbb ajánlatuk miatt már kicsivel jobb minõsítéssel is megnyerték volna a tendert.

A Synergonnál a mûszaki megvalósítást dicsérték a bírálók, mindkét független szakértõ az õ pályázatukat találta a legkidolgozottabbnak és jövõbe mutatónak. Az EADS a bírálatok szerint nem tudott az általa szállított egységes digitális rádiókommunikációs rendszerhez megfelelõ bevetés-irányítási rendszert ajánlani.

A Professzionál koncepciójának gyenge mûszaki színvonalát emelték ki, és az adatbázis-kezelésben, valamint a fejlesztési környezetben is találtak kivetnivalót a bírálók, írja a Népszabadság.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a vesztesek a Közbeszerzési Döntõbizottsághoz fordulhatnak.

forrás:http://index.hu/belfold/2009/07/10/a_legdragabb_ajanlattal_nyert_a_synergon/

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 23:24
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75