Kezdölap arrow Hősi halottak arrow Nemzetközi arrow Hat tűzoltó életét követelte az erdőtűz
Hat tűzoltó életét követelte az erdőtűz
2009. July 29.

Civil áldozatot követeltek az erdőtüzek
Körbevették és felégették a lángok a férfi házát

www.rtlhirek.hu

Életét vesztette egy férfi kedden Spanyolország nyugati részén, amikor a térségben pusztító erdőtűz lángjai körbevették és felégették a házát - közölték szerda hajnalban a helyi hatóságok. A férfi az első civil áldozata a spanyol erdőtüzeknek, amelyek hat spanyol tűzoltó életét követelték az elmúlt héten.
A tűzoltók a Madridtól mintegy 120 kilométerre nyugatra fekvő Arenas de San Pedro városa közelében találták meg az eddig ismeretlen férfi holttesttét, egy csaknem porig égett ház romjai között. A helyi hatóságok tájékoztatása szerint a környékről egy nő is eltűnt, őt egyelőre keresik.

A térségben több mint száz tűzoltó küzd a lángokkal, munkájukat 15 helikopter és hét katonai repülőgép segíti. A tűz eddig mintegy 300 hektáron égette fel a növényzetet. A regionális környezetvédelmi iroda vezetője, Maria Jesus Ruiz szerint a környéken három helyszínen lobbantak fel a lángok, egymástól függetlenül. Mint keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a hatóságok most elsősorban a környéken lakók biztonságáról próbálnak gondoskodni. Ennek érdekében számos embert evakuáltak már otthonából, de kimenekítették egy kolostorból is a szerzeteseket, és kiürítettek egy nyári gyerektábort is.

Az ország más részein eközben kedd estére a tűzoltók többségében ellenőrzésük alá vonták az erdőtüzeket. Az országban pusztító lángok több tízezernyi hektáron égették fel a növényzetet és több ezer embert kényszerítettek otthona elhagyására. A lángok számos sebesülést okoztak, és hat tűzoltó életét követelték az elmúlt héten. Az országban továbbra is a legmagasabb riasztási fokozat van érvényben, ugyanis a meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban is marad a forró, 40 Celsius fok fölötti, és száraz idő Spanyolországban.

Forrás: AFP-Független Hírügynökség (Civil áldozatot követeltek az erdőtüzek)
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 21:02
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1133
Linkek: 76