Kezdölap arrow Hõsi halottak arrow Nemzetközi arrow Hat tûzoltó életét követelte az erdõtûz
Hat tûzoltó életét követelte az erdõtûz
2009. July 29.

Civil áldozatot követeltek az erdõtüzek
Körbevették és felégették a lángok a férfi házát

www.rtlhirek.hu

Életét vesztette egy férfi kedden Spanyolország nyugati részén, amikor a térségben pusztító erdõtûz lángjai körbevették és felégették a házát - közölték szerda hajnalban a helyi hatóságok. A férfi az elsõ civil áldozata a spanyol erdõtüzeknek, amelyek hat spanyol tûzoltó életét követelték az elmúlt héten.
A tûzoltók a Madridtól mintegy 120 kilométerre nyugatra fekvõ Arenas de San Pedro városa közelében találták meg az eddig ismeretlen férfi holttesttét, egy csaknem porig égett ház romjai között. A helyi hatóságok tájékoztatása szerint a környékrõl egy nõ is eltûnt, õt egyelõre keresik.

A térségben több mint száz tûzoltó küzd a lángokkal, munkájukat 15 helikopter és hét katonai repülõgép segíti. A tûz eddig mintegy 300 hektáron égette fel a növényzetet. A regionális környezetvédelmi iroda vezetõje, Maria Jesus Ruiz szerint a környéken három helyszínen lobbantak fel a lángok, egymástól függetlenül. Mint keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a hatóságok most elsõsorban a környéken lakók biztonságáról próbálnak gondoskodni. Ennek érdekében számos embert evakuáltak már otthonából, de kimenekítették egy kolostorból is a szerzeteseket, és kiürítettek egy nyári gyerektábort is.

Az ország más részein eközben kedd estére a tûzoltók többségében ellenõrzésük alá vonták az erdõtüzeket. Az országban pusztító lángok több tízezernyi hektáron égették fel a növényzetet és több ezer embert kényszerítettek otthona elhagyására. A lángok számos sebesülést okoztak, és hat tûzoltó életét követelték az elmúlt héten. Az országban továbbra is a legmagasabb riasztási fokozat van érvényben, ugyanis a meteorológiai elõrejelzések szerint a következõ napokban is marad a forró, 40 Celsius fok fölötti, és száraz idõ Spanyolországban.

Forrás: AFP-Független Hírügynökség (Civil áldozatot követeltek az erdõtüzek)
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 02:37
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75