Kezdölap arrow FTSZ arrow Közlemény 2009.06.22.
Közlemény 2009.06.22.
2009. June 22.
A Kormány tervezett intézkedése nyomán - amelyet, az OKÉT munkavállalói oldala többségi szavazással tudomásul vett - a közszféra munkavállalóinak bruttó 131.000 Ft felett 2009. július 1-tõl megszûnne az a havonta folyósított bérkiegészítés, amelyet a 13. havi bérek elvételének kompenzálásaként kaptak.
 
A Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete (FTSZ) határozottan támogatja az FRDÉSZ álláspontját és egyben tiltakozik az ellen, hogy a fegyveres és rendvédelmi szférában 2009-ben bármely illetménykategóriában tovább csökkenjenek a keresetek.
 
A 2008. decemberében megkötött OKÉT, SZÉF és ágazati megállapodások megkötésekor a fegyveres szféra szakszervezetei nagyfokú toleranciáról tettek tanúbizonyságot, amikor tudomásul vették, hogy a korábban a Kormánnyal megkötött megállapodásban rögzítetteket, a Kormány a gazdasági válságra hivatkozva nem tudja teljesíteni.
 
Ezért az FTSZ az FRDÉSZ álláspontját erõsítve elvárja, hogy a Kormány a lehetõ legrövidebb idõn belül kezdjen tárgyalást a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztetõ Fórumán (SZÉF) arról, hogy milyen módon kívánják megakadályozni a további keresetcsökkenést a fegyveres és rendvédelmi szférában.
 
A Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete szolidaritását fejezi ki a Kormány megszorító intézkedései ellen demonstrációt hirdetõ a Honvédszakszervezettel, amely érdekvédelmi szervezet június 22-ére, a fõvárosi Kossuth térre szervez tiktakozást.
 
Az FTSZ osztja a Honvédszakszervezet álláspontját, miszerint a lakástámogatás, az egyenruha-térítés és az étkezési utalvány jelentõs része nem illetményen kívüli juttatás, hanem a szolgálat teljesítésének feltétele. Az FTSZ is tiltakozik továbbá a gyermekneveléshez kötõdõ juttatások csökkentése és a családokra háruló terhek növelése ellen.
 
A Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete megerõsíti a Honvédszakszervezet sajtóközleményét, hogy a  katonák jelentõs része helyzetét kilátástalannak, reménytelennek ítéli meg, ami magában hordozza a morális válság lehetõségét. Egyben az FTSZ kiegészíti ezt a rendvédelmi szervek helyzetére vonatkoztatva, mely az egész magyar közbiztonságot és nyugodt jövõt jelenti, illetve rossz kormányzati lépésekkel veszélyeztetheti.
 

Nagy Gábor
FTSZ elnök
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 14:23
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75