Kezdölap arrow Hírek arrow SZÉF arrow Újabb SZÉF ülés, újabb megállapodás.... Mi jön még?
Újabb SZÉF ülés, újabb megállapodás.... Mi jön még?
2009. June 01.
MEGÁLLAPODÁS

A Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fóruma Kormányzati és Munkavállalói oldala között a munkabékéről és a fegyveres és rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyát érintő jogszabály-módosításokról

A mellékelt megállapodás tervezet (munkapéldány) aláírásra a mai napon sem  került, azt június 11-én ismét tárgyalja a SZÉF. Az államtitkárral történt folyamatos egyeztetések végén a korábbi egyeztetéseken részt vevő  szakszervezetek nyilatkoztak, hogy elfogadják - némi kiegészítéssel -  az akkori megállapodásokat.
Ezt a nyilatkozatot az összes ( BRDSZ, RV, FRSZ ) képviselő elfogadta. Ennek megfelelően lett kitűzve a következő SZÉF ülés (május 29.).


Már két napja ismert volt, hogy az FRSZ ezt a megállapodást nem írja alá. Így került sorra a mai napi értekezlet.
Megállapodtunk az RV elnökével -  Katus Károllyal - , hogy mi sem tehetünk mást,
mint azt, hogy nem írjuk alá, hiszen emlékezünk az elmúlt év decemberére, amikor annak ellenére, hogy az összes rendőrségi munkavállaló kapott minimum 40 ezer Ft-ot, de több mint 42 ezer fő ennél sokkal többet, micsoda mocsok áradat zúdult ránk, hogy ez a két szervezet aláírta a megállapodást.

Ma a kormányzati oldalt képviselő Juhász Gábor kijelentette, hogy a rendőrségi érdekképviseletek aláírása nélkül nem lesz megállapodás. Ennek a következménye: egyenlőre nem kerül jogszabályba a szakközépiskolai évek elismerése, nem foglalják jogszabályba a tűz és katasztrófavédelem részére a távolléti díjba a műszakpótlék beszámítását.....
A rendőrségen belül folyó érdekképviseleti harc jelenleg - meglátásom szerint nem szolgálja a munkavállalók érdekeit, de a BRDSZ önmagában tenni semmit sem tud ismerve az előzményeket.


Bárdos Judit
BRDSZ Főtitkára

 

forrás:http://www.brdsz.hu/index.php?mode=cikk&id=170

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 11:01
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1134
Linkek: 75