Kezdölap arrow FTSZ arrow Portré arrow Az önkormányzati tárca nem vitatja tovább a tűzoltók túlszolgálati idejét
Az önkormányzati tárca nem vitatja tovább a tűzoltók túlszolgálati idejét
2009. May 14.

   Budapest, 2009. május 14., csütörtök (MTI)

Az Önkormányzati Minisztérium nem vitatja tovább a tűzoltók túlszolgálati idejét, és a lehető leggyorsabb megoldásra törekszik ezek kifizetésénél -
jelentette ki Jauernik István, a tárca államtitkára csütörtökön.


   Jauernik István a kormányszóvivői tájékoztatón arra reagált, hogy a Legfelsőbb Bíróság (LB) szerdai felülvizsgálati döntése értelmében a munkáltatóik ellen pereket indító tűzoltók 2004. május 1-jétől alappal igényelték a heti átlagos 48 órán felül teljesített szolgálati idejük túlszolgálatnak minősítését, és az ennek megfelelő díjazás kifizetését.
   Jauernik István azt mondta, hogy a hivatásos önkormányzati tűzoltók jogszerűen kérik a pénzüket, és a tárca a lehető leggyorsabb megoldásra törekszik a kifizetéseknél. Kiemelte: elképzelhető, hogy lesznek olyan tűzoltók, akik tovább pereskednek, hogy 40 órát meghaladó, szolgálatban töltött időt túlmunkaként ismerjék el, és azt fizessék ki nekik, de ezeket a pereket minél előbb le kell zárni.
   Az államtitkár szerint a parlament nem járt el helyesen, amikor 2004 előtt nem hozott az uniós irányelveknek megfelelő törvényt.
   Nincs napirenden az önkormányzati tűzoltóságok visszaállamosítása - szögezte le Jauernik István, hozzátéve: érhetetlen, hogy ezzel a témával ma miért foglalkoznak a tűzoltók. Kiemelte: a kormány ebben a ciklusban nem kíván ezzel a kérdéssel foglalkozni, ezért nincs mi ellen tiltakozni, demonstrációt szervezni.
   A tűzoltók bérével kapcsolatban az államtitkár azt mondta: erre a költségvetés nem tud több pénzt biztosítani, de a beosztások közötti különbségek csökkentéséről lehet tárgyalni.
   Jauernik István a tűzoltók nyugdíjával kapcsolatban leszögezte, hogy bár a jelenlegi szolgálati nyugdíjrendszer nem tartható fenn, a szerzett jogokhoz nem kívánnak hozzányúlni.

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 23:11
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75