Kezdölap arrow Hírek arrow Friss Hírek arrow Bemutatkozott Varga Zoltán önkormányzati miniszter
Bemutatkozott Varga Zoltán önkormányzati miniszter
2009. April 29.
 

Az Önkormányzati Minisztérium márványaulájában 2009. április 20-án, kora délelőtt megtartott apparátusi értekezleten köszönt el Gyenesi István a tárca munkatársaitól és mutatkozott be Varga Zoltán, az újonnan kinevezett önkormányzati miniszter.

„Nem új dolgokat kell kitalálnunk, hanem a meglévő feladatokat kell végrehajtani úgy, hogy eközben ne adjuk fel a lényeget” – fogalmazta meg az új önkormányzati miniszter, Varga Zoltán a szakterület előtt álló feladatokat.

A tárcavezető az állomány előtt elmondott beszédében hangsúlyozta, hogy az elkövetkező időszak mindenkit a feladatok újraértékelésére és egyúttal egy minőségileg átalakított gondolkodásra késztet majd. A kormány ugyanis arra szerződött, hogy válságot kezel.

 
Elmondta azt is, hogy nehéz feladat vár az Önkormányzati Minisztériumra, hiszen a kormány által elfogadott program mentén kell az ágazatokkal megértetni azt a helyzetet, amelyben az ország jelenleg van.
„Nem érdekkijáró, hanem a kormány szándékait érvényesítő miniszter kívánok lenni” – szögezte le a politikus.

A meglévő értékek megőrzése mellett, jónéhány területen elkerülhetetlen a megtorpanás. Mert, ahogy Varga Zoltán miniszter fogalmazott: „Más időszak ez, más kérdésekre kell jó választ adni”. Ebben a munkában számít az apparátus szakértelmére és elhivatottságára.

A politikus beszédében többször utalt arra, hogy egy sikeresen működő, családias atmoszférájú minisztériumot vesz át és ezt a hagyományt megőrizni; elődje, Gyenesei István sikerét pedig felülmúlni szeretné.

A baráti hangvételű átadás-átvételt egy miniszteri kitüntetés zárta, amelyet munkája elismeréséül Varga Zoltán önkormányzati miniszter adott át elődjének.

 
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 07:19
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75