Kezdölap arrow Hírek arrow SZÉF arrow SZÉF Tájékoztató 2009.03.20.
SZÉF Tájékoztató 2009.03.20.
2009. March 21.

a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának 2009.03.20-i üléséről.

A Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának 2009. 03. 20-án 12 órakor kezdődött ülésén megjelent dr. Draskovics Tibor szakminiszter , aki napirend előtt kijelentette, hogy HSZT a szolgálati nyugdíjmódosítással és a korpótlékkal kapcsolatos tervezet csak egy a minisztériumba kidolgozott tervezetek egyike,melynek hatása alaptalan félelmet, szorongást és felháborodást okozott, az csak munkaanyagnak minősül. Ilyen jellegű tervek továbbra is készülni fognak a minisztériumban, mivel ez a feladatuk.

Tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a Kormány továbbra is tartja magát a 2008. decemberében kötött SZÉF szintű megállapodáshoz, hogy csak a szakszervezetek egyetértésével nyúl hozzá a kabinet a szolgálati jogviszonyban állók nyugdíjrendszerének szabályaihoz.

Közölte, hogy az eddigi nyugdíjrögzítések és az ezzel összefüggő nyugdíjszabályok változatlanul megmaradnak, a Kormány nem akar ezeken változtatni. Kérte a szakszervezeteket, hogy az érintett állományt nyugtassuk meg ennek érdekében.

Tájékoztatást adott arról is, hogy az Alkotmánybíróság szakközépiskolai évek beszámításával kapcsolatos döntése nem érinti az eddig elismert és a szolgálati jogviszonyba beszámított szakközépiskolai éveket, azokat a tárca jóhiszeműen szerzett jognak tekinti és nem is akarnak hozzányúlni.

Fontosnak tartotta a miniszter kiemelni, hogy a jelenlegi FÜV vizsgálatok szigorításával továbbra is foglalkozzon mind a Kormány és mind az érdekképviseletek is azzal, hogy a hivatásos állományú motivált legyen a testületnél történő további munkavégzésre, mely korrekt korpótlékkal kell megfizetni.

Március 24-én (kedden) a délelőtti órákban a Hszt módosításával kapcsolatban ismét összeül a szakértői értekezlet,mivel több olyan eleme van a megismert legújabb változatnak, amit az érdekképviseletek előzetesen a szakértői értekezleten nem tárgyaltak meg.

Budapest, 2009. március. 20.

Nagy Gábor

 

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 11:02
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1134
Linkek: 75