Kezdölap arrow Hírek arrow Friss Hírek arrow Sam és David
Sam és David
2009. February 13.

Hõssé vált egy koala és egy tûzoltó párosa Ausztráliában, ahol az ország történetének legsúlyosabb erdõtüze tombol. A tüzek jó részét szándékosan okozták ismeretlenek, akik még most sem hagytak fel a gyújtogatással.

David Tree és társai találtak rá az állatra, akit Sam-nek neveztek el. Miután inni adtak neki, egy menhelyre vitték, és azóta is ott kezelik. Sam a szerencsés túlélõk közé tartozik. Becslések szerint többmillió állat pusztult el Ausztrália történetének legsúlyosabb erdõtüzében.

 A természetvédõk most sorra járják a porrá égett településeket és vidékeket, hogy összeszedjék az állatokat: például madarakat, emlõsöket vagy akár aranyhalakat mentenek meg.

A tüzek jó részét szándékosan okozták - ahogy az ausztrál kormányfõ a minap fogalmazott - tömeggyilkosok. Az eddigi adatok szerint több mint 200 ember halt meg, a sajtó azonban 300-ra teszi a halálos áldozatok számát. A tûzoltók ráadásul hiába oltottak már el sok tûzfészket, a gyujtógatók ismét akcióba lendültek, és további pusztításokat okoznak.

http://latimesblogs.latimes.com/photos/uncategorized/2009/02/10/koala_3.jpg

Fotó: latimesblogs.latimes.com

Forrás: http://www.rtlhirek.hu/cikk/246142

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 22:34
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75