Kezdölap arrow Hírek arrow Friss Hírek arrow Molo városnak nincsen tűzoltóautója
Molo városnak nincsen tűzoltóautója
2009. February 03.

Felrobbant egy benzint szállító teherautó Kenyában - 91 ember meghalt


Legalább 91 ember meghalt, és 136-an súlyosan megsérültek Kenyában, amikor felrobbant egy benzint szállító teherautó - közölte a kenyai rendőrség szóvivője vasárnap. A halottak és sérültek többsége az árokba borult tankerből ömlő benzint próbálta megszerezni, amikor eddig tisztázatlan okok miatt begyulladt az üzemanyag, robbanást okozva.

A benzinszállító teherautó a kenyai fővárostól 150 kilométernyire található Molo városánál szenvedett balesetet szombaton késő este. Az árokba borult tankerhez több százan siettek, hogy szerezzenek maguknak a kiömlő benzinből, amikor a tanker eddig ismeretlen okokból felrobbant - közölték szemtanúk és a rendőrség.

 

Oldalára fordult, kiégett tartályautó (Fotó: AP)

A kenyai Vöröskereszt szerint 91 halottat számoltak össze a helyszínen, de a hatóságok arra figyelmeztettek, hogy ez a szám még emelkedhet. Egy helyi tisztségviselő a Nation című kenyai lapnak nyilatkozva elmondta, hogy elővigyázatosságból 150 hullazsákot rendelt. A sérültek száma 136, többségük kritikus állapotban van - közölte a rendőrség.

Az első tűzoltóautó több mint egy órával a tűz kitörése után érkezett a helyszínre, mert kilencvenezer lakosú Molo városnak nincsen tűzoltóautója - írta a Nation. A tűz erejét jól mutatja, hogy még két órával kitörése után sem tudták megkezdeni oltását, és a nagy meleg miatt a sérültekhez sem fértek hozzá a mentőalakulatok.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mitől gyulladt be a benzin. Egy szemtanú a Nationnek nyilatkozva azt állította, hogy a rendőrök pénzt szedtek a tanker megdézsmálni akaró emberektől, és valaki ezen feldühödve lobbantotta lángra a kiömlött benzint. A kenyai Vöröskereszt közlése szerint "úgy tűnik egy gyufa indította el a tüzet".

(FH)

Forrás: www.hirszerzo.hu

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 18:09
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75