Kezdölap arrow Hírek arrow Friss Hírek arrow A kormány kitart a megállapodás mellett
A kormány kitart a megállapodás mellett
2009. January 21.
inforadio.hu
 
 Nem változtat a közszférával kötött bérmegállapodáson a kormány - közölte a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára. Csizmár Gábor elmondta: a várható kiadáscsökkentő intézkedések ellenére sincs ok arra, hogy egy hónappal a közszolgálati érdekképviseletekkel kötött a megállapodás után a kormány megváltoztassa az álláspontját.
 
 Hangsúlyozta: a 13. havi bér helyett fizetendő pótlék fedezete szerepel a költségvetésben. Az SZDSZ keddi javaslatáról, amely szerint bérstopot kellene bevezetni a közszférában, az államtitkár azt mondta: a szabad demokratáknak pontosítaniuk kell elképzelésüket. Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke a munkahelyek megőrzésével és a kiadások csökkentésével indokolta előterjesztését, ugyanakkor felszólította a kormányt, hogy vizsgálja felül a közszféra 13. havi béréről megfogalmazott decemberi álláspontját.

Kóka János frakcióvezető liberális gazdasági kabinet ülése után arról beszélt, hogy a költségvetés elkészülte után a kormány a parlament megkerülésével 80 milliárd forintot fordított a minisztériumok év végi többletigényeire, 120 milliárd forintot pedig a közszféra 13. havi bérkompenzációjára.
 
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 06:54
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75