Közlemény
2008. November 10.
 FŐVÁROSI TŰZOLTÓSÁG SZAKSZERVEZETE
   K Ö Z L E M É N Y E 
FEGYVERES ÉS RENDVÉDELMI DOLGOZÓK TILTAKOZÓ DEMONSTRÁCIÓJÁBAN VALÓ RÉSZVÉTELRŐL  
 
 
Határozottan tiltakozunk a Tűzoltóság hivatásos és közalkalmazotti állománya bérének 2009. évre tervezett befagyasztása és 13. havi illetményük megvonása ellen. A Kormány képviselői az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács 2008. november 03-ai ülésén hivatalosan is bejelentették, hogy nem kívánják maradéktalanul betartani az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottsággal 2007. február hónapban kötött bérmegállapodást.

Elfogadhatatlan, hogy a Kormány a jogbiztonság alkotmányos követelményét figyelmen kívül hagyva egyoldalúan felrúgja a közszféra több százezer munkavállalójával szemben írásbeli megállapodásban vállalt kötelezettségeit!

Elfogadhatatlan, hogy a Kormány a közteherviselés alkotmányos alapelvét semmibe véve, a pénzügyi spekulációk és az annak hatására beindult negatív gazdasági folyamat valamennyi terhét a sztrájkjogában korlátozott közszféra munkavállalóira hárítsa!

Elfogadhatatlan
, hogy a Kormány a 2006. óta tartó folyamatos megszorítások után, a törvényes járandóságok megvonásával újabb 12 %-al csökkentse a Tűzoltóság hivatásos és közalkalmazotti állománya reálbérét és ezzel a kereseteket a 2002. évi bérszínvonalra visszavetve családok ezreinek megélhetését sodorja veszélybe!

Mindezek miatt a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete vezetősége úgy döntött, hogy minden erejével támogatja a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége által 2008. november 29-ére meghirdetett tiltakozó demonstráció megtartását!
Bízunk benne, hogy a tárgyalások során sikerül a Kormányt jobb belátásra és vállalt kötelezettségei betartására bírni. Ennek nyomatékosításához azonban összefogásra van szükség ezért  csatlakozásra hívjuk fel a Fővárosi Tűzoltóság valamennyi dolgozóját, a hivatásos állományúakat és a közalkalmazottakat, szakszervezeti tagokat és a szakszervezeten kívülieket egyaránt!
Szeretnénk, hogy a Kormány megértse, türelmünk véges és lássa, hogy erőt nem csak a pénzügyi lobbi, hanem MI is fel tudunk mutatni!
A fentiek szerint meghirdetett demonstráció helyszínéről és kezdő időpontjáról a későbbiekben tájékoztatjuk a Fővárosi Tűzoltóság személyi állományát.

Nagy Gábor
Elnök sk.
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 18:05
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75