Kezdölap arrow FTSZ arrow Hangtár arrow Nem sztrájkkal kell megoldani
Nem sztrájkkal kell megoldani
2008. October 12.
Jogosak a tûzoltók követelései
 

Bár egyetért a Rendészeti Védegylet Tûzoltó Tagozata a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) követeléseivel, a kilátásba helyezett sztrájktól elhatárolódik; a többi rendelkezésre álló érdekképviseleti formát viszont alkalmazni fogják - közölte a tagozat pénteken az MTI-vel. 
Mint közleményükben írták, felháborítja a tûzoltókat, hogy a jövõ évi költségvetés tervezetében a kormány nem tervezi pótlékuk rendezését, miközben a többi fegyveres és rendvédelmi szervnél ezt megteszik. Álláspontjuk szerint a kormány ingyenmunkára kötelezi a tûzoltókat, mert nem fizeti ki a heti 8 órás túlórájukat, rendezi viszont a vám- és pénzügyõrökét és a rendõrökét is. Mint írják: a tûzoltóknak heti 48 órát kell dolgozniuk, szemben a más munkavállalókra érvényes negyven órával.

A Rendészeti Védegylet közleményében hangsúlyozta: az egyébként jogos igényeknek nem akarnak sztrájkkal érvényt szerezni, mert azt egyrészt tiltja a törvény, másrészt pedig morális károkat okoz a tûzoltóság megítélésében. Ezért a védegylet tûzoltó tagozata elhatárolódik a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) által kilátásba helyezett sztrájktól.

Ugyanakkor a törvény szerint végezhetõ érdekképviseleti formákat - bíróság, demonstráció, munkavállalói érdekképviselet a hatóságok elõtt - alkalmazni fogják - zárul a Rendészeti Védegylet közleménye.

A Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete szerdán hozott létre egy sztrájkbizottságot "a hivatásos tûzoltók körében egyre fokozódó elégedetlenség" miatt.

A Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete közleményben tudatta: egyetértenek és támogatják a HTFSZ-nek a közterületi és veszélyességi pótlékokkal és a hivatásos tûzoltók munkaidejével kapcsolatos követeléseit, azonban a tûzoltók által tartandó sztrájk minden formájától elhatárolódnak, ezért a HTFSZ sztrájkbizottságában sem vesznek részt - írta csütörtöki közleményében Nagy Gábor elnök.

Forrás: MTI
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 12:06
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75