Kezdölap arrow FTSZ arrow Portré arrow Nem sztrájkkal kell megoldani
Nem sztrájkkal kell megoldani
2008. October 12.
Jogosak a tűzoltók követelései
 

Bár egyetért a Rendészeti Védegylet Tűzoltó Tagozata a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) követeléseivel, a kilátásba helyezett sztrájktól elhatárolódik; a többi rendelkezésre álló érdekképviseleti formát viszont alkalmazni fogják - közölte a tagozat pénteken az MTI-vel. 
Mint közleményükben írták, felháborítja a tűzoltókat, hogy a jövő évi költségvetés tervezetében a kormány nem tervezi pótlékuk rendezését, miközben a többi fegyveres és rendvédelmi szervnél ezt megteszik. Álláspontjuk szerint a kormány ingyenmunkára kötelezi a tűzoltókat, mert nem fizeti ki a heti 8 órás túlórájukat, rendezi viszont a vám- és pénzügyőrökét és a rendőrökét is. Mint írják: a tűzoltóknak heti 48 órát kell dolgozniuk, szemben a más munkavállalókra érvényes negyven órával.

A Rendészeti Védegylet közleményében hangsúlyozta: az egyébként jogos igényeknek nem akarnak sztrájkkal érvényt szerezni, mert azt egyrészt tiltja a törvény, másrészt pedig morális károkat okoz a tűzoltóság megítélésében. Ezért a védegylet tűzoltó tagozata elhatárolódik a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) által kilátásba helyezett sztrájktól.

Ugyanakkor a törvény szerint végezhető érdekképviseleti formákat - bíróság, demonstráció, munkavállalói érdekképviselet a hatóságok előtt - alkalmazni fogják - zárul a Rendészeti Védegylet közleménye.

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete szerdán hozott létre egy sztrájkbizottságot "a hivatásos tűzoltók körében egyre fokozódó elégedetlenség" miatt.

A Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete közleményben tudatta: egyetértenek és támogatják a HTFSZ-nek a közterületi és veszélyességi pótlékokkal és a hivatásos tűzoltók munkaidejével kapcsolatos követeléseit, azonban a tűzoltók által tartandó sztrájk minden formájától elhatárolódnak, ezért a HTFSZ sztrájkbizottságában sem vesznek részt - írta csütörtöki közleményében Nagy Gábor elnök.

Forrás: MTI
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 00:20
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75