Kezdölap arrow FTSZ arrow Levelek arrow Sztrájkbizottság.
Sztrájkbizottság.
2008. October 09.

"A kormányzat felelõssége, hogy a tûzoltók sztrájkra kényszerülnek-e"

www.hirszerzo.hu  

A Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete sztrájkbizottságot hozott létre. Az érdekképviselet célkitûzéseivel a Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete egyetért, de elhatárolódik a sztrájk minden formájától. A tûzoltók a heti 48 órás munkaidõ pótlékokkal való ellentételezését szeretnék elérni.

Sztrájkbizottságot hozott létre szerdán a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ); a háromfõs testület elnöke Salamon Lajos - áll az érdekképviselet elnökének csütörtöki közleményében. A Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete elhatárolódik a sztrájk minden formájától.
 

A lépést "a hivatásos tûzoltók körében egyre fokozódó elégedetlenséggel" magyarázzák, megjegyezve: noha az érdekképviselet érzékeli a szaktárca megoldást keresõ szándékát, csak a következõ, jövõ szombati egyeztetésig ad haladékot a szaktárcának a pótlékkérdés megoldására.

Szerdán tovább egyeztettek az Önkormányzati Minisztérium képviselõivel a szolgálati törvénnyel, különösen pedig a 48 órás heti munkaidõvel és "a társadalom szemében évek óta legmegbecsültebb szakma képviselõi, a tûzoltók" pótlékaival kapcsolatban.

A Fidesz úgy reagált: a kisebbségi kormány az emberek élet- és vagyonbiztonságát veszélyezteti azzal, hogy presztízsokok miatt nem hajlandó érdemi tárgyalásokat folytatni a tûzoltókkal.

A Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete közleményben tudatta: egyetértenek és támogatják a HTFSZ-nek a közterületi és veszélyességi pótlékokkal és a hivatásos tûzoltók munkaidejével kapcsolatos követeléseit. A Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete azonban elhatárolódik a tûzoltók által tartandó sztrájk minden formájától.

A LIGA Szakszervezetek és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szolidaritásukról biztosították a tûzoltókat, "akik azt kívánják elérni, hogy a magyarországi munkavállalókkal azonos módon, vagyis 40 órában határozzák meg heti munkaidejüket". A PDSZ szerint ami ezen felül van az túlmunka, amely eszerint díjazandó. Mint írták,  "a kormányzat felelõssége, hogy a tûzoltók sztrájkra kényszerülnek-e".
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 14:40
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75