Kezdölap arrow FTSZ arrow Portré arrow Sztrájkbizottság.
Sztrájkbizottság.
2008. October 09.

"A kormányzat felelőssége, hogy a tűzoltók sztrájkra kényszerülnek-e"

www.hirszerzo.hu  

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete sztrájkbizottságot hozott létre. Az érdekképviselet célkitűzéseivel a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete egyetért, de elhatárolódik a sztrájk minden formájától. A tűzoltók a heti 48 órás munkaidő pótlékokkal való ellentételezését szeretnék elérni.

Sztrájkbizottságot hozott létre szerdán a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ); a háromfős testület elnöke Salamon Lajos - áll az érdekképviselet elnökének csütörtöki közleményében. A Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete elhatárolódik a sztrájk minden formájától.
 

A lépést "a hivatásos tűzoltók körében egyre fokozódó elégedetlenséggel" magyarázzák, megjegyezve: noha az érdekképviselet érzékeli a szaktárca megoldást kereső szándékát, csak a következő, jövő szombati egyeztetésig ad haladékot a szaktárcának a pótlékkérdés megoldására.

Szerdán tovább egyeztettek az Önkormányzati Minisztérium képviselőivel a szolgálati törvénnyel, különösen pedig a 48 órás heti munkaidővel és "a társadalom szemében évek óta legmegbecsültebb szakma képviselői, a tűzoltók" pótlékaival kapcsolatban.

A Fidesz úgy reagált: a kisebbségi kormány az emberek élet- és vagyonbiztonságát veszélyezteti azzal, hogy presztízsokok miatt nem hajlandó érdemi tárgyalásokat folytatni a tűzoltókkal.

A Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete közleményben tudatta: egyetértenek és támogatják a HTFSZ-nek a közterületi és veszélyességi pótlékokkal és a hivatásos tűzoltók munkaidejével kapcsolatos követeléseit. A Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete azonban elhatárolódik a tűzoltók által tartandó sztrájk minden formájától.

A LIGA Szakszervezetek és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szolidaritásukról biztosították a tűzoltókat, "akik azt kívánják elérni, hogy a magyarországi munkavállalókkal azonos módon, vagyis 40 órában határozzák meg heti munkaidejüket". A PDSZ szerint ami ezen felül van az túlmunka, amely eszerint díjazandó. Mint írták,  "a kormányzat felelőssége, hogy a tűzoltók sztrájkra kényszerülnek-e".
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 13:12
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75