Kezdölap arrow FTSZ arrow Ülök a lépcsõn
Ülök a lépcsõn
2008. August 12.
Most jöttünk be káresettõl, még rengeteg dolog van hátra. A tüzet eloltottuk, de most jön a szerkarbantartás, sok a dolog. Levettem a védõruhát, végre kapok levegõt, frisset! Nézem a bajtársaimat, õk is levették a bevetési ruhát, úgy gõzölögnek, mint a telivérek futtatás után télen. Szusszanunk egy percet, leülök a szer lépcsõjére, csak egy perc! És lehûl a testünk, szinte fázunk már…
 
Ülök a lépcsõn, nézem a kezemben a sugárcsövet, gondolkodom… Az, hogy mûködött, csapatmunka eredménye. Bajtársak vagyunk, igaz. De nem mindenben egyezik a véleményünk, néha vannak viták. Viszont, ha feladat van, közösen kell dolgozni, mert csak így olthatunk tüzet. Itt nincs vita, nincs duma, mellébeszélés. Alapvezeték, osztó, sugárszerelés, vízadás, táplálás, ez a rend. Mert csak szervezetten lehet tüzet oltani. Ha valaki kimarad a láncból, kész a baj! Tehát együtt kell dolgozni, egy magasabb cél érdekében. Ezért fizetnek bennünket, ez a rend, ez a feladat, ezért vagyunk.

Ülök a lépcsõn… Nézem a sugárcsövet… Nem is tudom, hogy' jut eszembe, lehet, hogy rosszul tesszük a dolgunkat? Talán jobb lenne a felülrõl érkezõ mintát követni? Ha baj van, frakciókat alkotnánk, vitáznánk, álláspontokat fogalmaznánk meg. Nyilatkozatokat tennénk közzé, alakíthatnánk platformokat. Felvehetnénk a nem ellenõrzött költség-térítést. Nem kellene semmit tenni, legfeljebb megmagyaráznánk, ha leégne az Ország, és mivel megmagyaráztuk, nem vagyunk hibásak. Szép is lenne! Csak a képünk lángolna kissé…

Nézem a televíziót, látom a „munkát". Nem történik semmi, csak vita van, és nagy poénok, mindenki jól megmondta a másiknak. Vita volt arról, hogy csökkenteni kellene a Parlament létszámát. De csak vita volt, csökkentés nem. Ez volt a poén. Csak pár fõ volt az eltérés, de nem! És minden marad a régiben, mert jó ez így. De akkor mire való a vita? Csak nem elfedni, hogy semmi nem történik? Mégis lenne konszenzus néhány dologban?

Így kell lennie, mert mikor levelet írtam a Köztársaság elnökének, a levelet másolatban elküldtem minden parlamenti párt frakcióvezetõjének. A levél tárgya az 1987-es XI-es Törvény, és az Alkotmány 36-ik paragrafusának figyelmen kívül hagyása volt a jogalkotás folyamatában. A Köztársaság Elnöke, a kormánypártok, az ellenzéki pártok frakcióvezetõi együttesen hagyták figyelmen kívül a levelet, és egyöntetûen nem válaszoltak érdemben. Érdekes.

Nekem jogállamban kell élnem, legalábbis ami a kötelességeimet illeti. A deklarált jogaimért pereskednem kell. Ülök a lépcsõn, testem hõmérséklete csökken, vérnyomásom emelkedik. Kezemben a sugárcsõ.

Rohadt sugárcsõ! Az a hibás! Ki kellene dobni!

Ördög László
FTSZ
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 01:29
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75