Teljesítőképességük határán dolgoznak
2008. March 12.
Többször is teljesítőképességük határán dolgoztak tavaly Budapesten a tűzoltók - ez derül ki a Fővárosi Tűzoltóság beszámolójából.
 Az egyre szélsőségesebb időjárással együtt járó viharok és szárazság miatt többször előfordult, hogy minden tűzoltónak dolgoznia kellett a fővárosban, és még így se voltak elegen.
Bende Péter fővárosi tűzoltóparancsnok szerint volt olyan erdőtűz, amelynél a rendőrségi vízágyú is segítséget nyújtott az oltásnál. Kevés embere és kocsija volt a tűzoltóknak, ezért kellett a külső segítség. A Fővárosi Tűzoltóság évértékelő beszámolójából kiderül, hogy például a viharok közben, sokkal több helyre riasztották őket, mint ahány helyre el tudtak volna menni.

Legalább hetven tűzoltóval több kellene Budapestre. A főváros szerint ezt az államnak kell megoldania, ők csak kérni tudják a minisztériumot.

Ez elméletileg az állami költségvetésben szerepel, aminek megvan a fedezete. A létszám elvileg az év második felétől üzembe állítható, ehhez miniszteri döntés kell - mondta az RTL Klub Híradójának Danielisz Béla, a Városrendészeti Bizottság elnöke. Ez a döntés az RTL Klub információi szerint már a jövő héten megszülethet.
A Fővárosi Tűzoltóságon azonban nemcsak emberhiány van, hanem 4-5 új laktanyára is szükségük lenne. Az egyikre volt ígéret, a kormányzati negyed területén épült volna. De ahogy az új minisztériumi épületek, úgy a tűzoltóság sem épül meg egyelőre.


FH/RTL Klub

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 14:36
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75