Kezdölap arrow TÚLÓRAPÉNZ arrow 300 tûzoltó pere
300 tûzoltó pere
2008. March 05.

Hamarosan ítélet várható a Zala Megyei Bíróságon abban a perben, amelyben csaknem 300 zalai tûzoltó túlmunkájának megfizetése a tét - közölte hétfõi sajtótájékoztatóján a zalai ítélõszék elnöke.
Magyar Károly emlékeztetett arra, hogy Zalában egy orvosi ügyelet díjazása iránti, Veszprémbõl átkerült perben egy részítéletben már olyan döntés született, hogy a pihenõidõt és a munkaidõt nem lehet a közösségi joggal ellentétes módon értelmezni.

Utalt arra is, hogy a tûzoltók keresetében a Zalaegerszegi Munkaügyi Bíróság három önálló perben közbensõ ítéleteket hozott, amelyekben megállapította, hogy a heti 40 órás törvényes munkaidõn túli szolgálat túlmunkának minõsül.

Magyar Károly hozzátette: a tûzoltók perében a részítéleteket a múlt héten bírálta felül a Zala Megyei Bíróság. Miután a jogerõs határozatokról az érintetteket még nem értesítették, a bíróság elnöke a döntésrõl egyelõre nem közölt részleteket.

A sajtótájékoztatón az év elején életbe lépett törvényi változások kapcsán Kámán Éva, a Zalaegerszegi Munkaügyi Bíróság elnöke arra hívta fel a figyelmet: már februárban jelentõsen csökkent az új munkaügyi perek száma, miután megszûnt ezek költségmentessége. Emlékeztetett rá, hogy jogszabály-módosítás következményeként februártól a munkaügyi perek indítása már nem költségmentes, a pervesztesnek utólag kell megfizetnie minden költséget.

(MTI)

Forrás:http://www.munka.org/node/2117 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 10:03
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75