Kezdölap arrow FTSZ arrow Portré arrow 300 tűzoltó pere
300 tűzoltó pere
2008. March 05.

Hamarosan ítélet várható a Zala Megyei Bíróságon abban a perben, amelyben csaknem 300 zalai tűzoltó túlmunkájának megfizetése a tét - közölte hétfői sajtótájékoztatóján a zalai ítélőszék elnöke.
Magyar Károly emlékeztetett arra, hogy Zalában egy orvosi ügyelet díjazása iránti, Veszprémből átkerült perben egy részítéletben már olyan döntés született, hogy a pihenőidőt és a munkaidőt nem lehet a közösségi joggal ellentétes módon értelmezni.

Utalt arra is, hogy a tűzoltók keresetében a Zalaegerszegi Munkaügyi Bíróság három önálló perben közbenső ítéleteket hozott, amelyekben megállapította, hogy a heti 40 órás törvényes munkaidőn túli szolgálat túlmunkának minősül.

Magyar Károly hozzátette: a tűzoltók perében a részítéleteket a múlt héten bírálta felül a Zala Megyei Bíróság. Miután a jogerős határozatokról az érintetteket még nem értesítették, a bíróság elnöke a döntésről egyelőre nem közölt részleteket.

A sajtótájékoztatón az év elején életbe lépett törvényi változások kapcsán Kámán Éva, a Zalaegerszegi Munkaügyi Bíróság elnöke arra hívta fel a figyelmet: már februárban jelentősen csökkent az új munkaügyi perek száma, miután megszűnt ezek költségmentessége. Emlékeztetett rá, hogy jogszabály-módosítás következményeként februártól a munkaügyi perek indítása már nem költségmentes, a pervesztesnek utólag kell megfizetnie minden költséget.

(MTI)

Forrás:http://www.munka.org/node/2117 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 00:11
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75