Kezdölap arrow FTSZ arrow Dokumentumok arrow Vérvád
Vérvád
2008. January 31.
(Piszok tûzoltók)  
 
A hír:  
„Tisztelt Nagy Gábor Úr!
Tájékoztatom, hogy a Petíciós Bizottság megvizsgálta az Önök petícióját és az abban felvett kérdéseket elfogadhatónak nyilvánította az Európai Parlament Eljárási Szabályzata értelmében, mivel tárgyuk az Európai Unió tevékenységi körébe tartozik.
A bizottság megkezdte a petíció vizsgálatát és felkérte az Európai Bizottságot, hogy végezzen elõzetes vizsgálatot a probléma különbözõ aspektusait illetõen. Miután az Európai Bizottság válasza megérkezett, a Petíciós Bizottság szakbizottsági ülésén folytatta az Ön petíciójának vizsgálatát, megfelelõen figyelembe véve az Európai Közösségek Bizottsága által nyújtott írásbeli és szóbeli információkat. Tájékoztatásul mellékelem – képviselõknek szóló értesítés formájában – az Európai Bizottság végleges álláspontjának másolatát.  
Ezen információ alapján a Petíciós Bizottság úgy határozott, hogy befejezi a petíció vizsgálatát és lezárja az aktát. Az ügy elhúzódásáért szíves elnézését kérem, és egyben bízom benne, hogy válaszomat kielégítõnek találja.
 
Tisztelettel:
Marcin LIBICZKI
A Petíciós Bizottság elnöke „ Nos, ez eddig nagyszerû. Még akkor is, ha nagyon sokat kellett várni a pozitív válaszra. A válasz sokáig érett, de egyértelmû, alapos, kielégítõ. De mi következik ezután? Nyilván benyújtjuk a választ a bírósághoz és késõbb kedvezõ döntés születik. Ez után persze fellebbeznek, újra és újra. Az idõhúzáshoz a tûzoltók már erõsen hozzászoktak, csak persze nekünk azonnal kell reagálni. És az idõnk telik, múlik. Így múlik el az életünk is, de persze mi nem viselünk megfoghatatlan „politikai felelõsséget”. Az mások keresztje, de talán inkább kiváltsága. Ez a modern kor, a modern demokrácia. Dolgozni, halni nekünk azonnal kell, a járandóság ráér. Hátha nem kell fizetni! Már megérte!  
Ha minden fórumon nyerünk, még az sem jelenti azt, hogy a jogos járandóságot kifizetik. Mint ahogyan a délutános, éjszakai pótlék ügyében is hosszas huzavona után kaptuk meg a saját pénzünket. Ez várható most is. 

A nagy, szép kupolás házban „dolgozó” (?) hölgyek, urak azonnal megkapják a költségtérítést, fizetést, miegymást. Nyilván, mert ami ár, az jár! Nekik, de mi azért ráérünk kicsit. És hát még akkor ott vannak a fegyverek: jogértelmezési kérdés, költségvetési gondok, megmagyarázás. Ez mind olyan probléma, amely az õ fizetésüknél nem jelentkezik. Érdekes…  

Mi várható ezek után? A kommunikációs fegyver: a félremagyarázás. Egyébként ez már mûködésbe is lépett. Valahol olvastam, hogy ez az ügy több tízmilliárd forintjába kerül az államnak. De hiszen ebbõl fel lehetne építeni a kormányzati negyedet! Elvitte a tûzoltók béremelése! Mert ugyan béremelés nincs évek óta, de erre azt kell mondani! Nem új dolog ez egyébként, mert minden megnyert perünk után kiabálták: akkor most emeltük a fizetésüket! De mivel erre a bíróság kötelezte õket, a szavuk ereje erõsen kétségbe vonható. Ez finom kifejezés volt. 

A következõ lépés: azt kell állítani, hogy a tûzoltók elvettek a költségvetéstõl ennyi pénzt! Nagyon sok pénz ez, borzad az ember, ha ilyet hall! Ettõl rövidülnek a nyugdíjasok, ettõl roskad össze az egészségügy! Hullik a vakolat, tántorog az állam, mert a tûzoltók kirabolták a kasszát. Nos, a tapasztalatok alapján ez várható. (Pedig mi minden közterhet befizetünk ebbõl is, mégsem költség-térítés, mint másoknak)  
Figyelem, polgárok, újságírók, tûzoltók! 

A valóság a következõ: 

EZ A PÉNZ A TÛZOLTÓK JÁRANDÓSÁGA, A VEREJTÉKÜNKÉRT JÁR! A HETI NEGYVEN ÓRA FELETT TELJESÍTETT MUNKAIDÕ ÁRA! CSAK A TÛZOLTÓKNAK NEM ISMERTÉK EL A NEGYVEN ÓRÁS MUNKAHETET! EZT AZ ÖSSZEGET MI NEM ELVETTÜK MÁSOKTÓL, EDDIG HITELEZTÜK! MOST VISSZAKKÉRJÜK! DE CSAK BÍRÓSÁGI ÚTON JUTHATTUNK HOZZÁ! 

Az állam felelõssége (lenne) a kamatteher. Nem mi akartuk, hogy így legyen… De a kifizetendõ összeg ettõl lesz nagyobb. Az ügy gyökerei 2001-ig nyúlnak vissza. Felelõs nincs! 

TISZTELT ÚJSÁGÍRÓ KOLLÉGÁK! EZT KOMMUNIKÁLJÁK, MERT EZ AZ IGAZSÁG! EZ NEM POLITIKAI SZÓLAM, HANEM A VALÓSÁG! 

Ördög László
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 11:26
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75