Kezdölap arrow Hírek arrow FTSZ Hírek arrow Vérvád
Vérvád
2008. January 31.
(Piszok tűzoltók)  
 
A hír:  
„Tisztelt Nagy Gábor Úr!
Tájékoztatom, hogy a Petíciós Bizottság megvizsgálta az Önök petícióját és az abban felvett kérdéseket elfogadhatónak nyilvánította az Európai Parlament Eljárási Szabályzata értelmében, mivel tárgyuk az Európai Unió tevékenységi körébe tartozik.
A bizottság megkezdte a petíció vizsgálatát és felkérte az Európai Bizottságot, hogy végezzen előzetes vizsgálatot a probléma különböző aspektusait illetően. Miután az Európai Bizottság válasza megérkezett, a Petíciós Bizottság szakbizottsági ülésén folytatta az Ön petíciójának vizsgálatát, megfelelően figyelembe véve az Európai Közösségek Bizottsága által nyújtott írásbeli és szóbeli információkat. Tájékoztatásul mellékelem – képviselőknek szóló értesítés formájában – az Európai Bizottság végleges álláspontjának másolatát.  
Ezen információ alapján a Petíciós Bizottság úgy határozott, hogy befejezi a petíció vizsgálatát és lezárja az aktát. Az ügy elhúzódásáért szíves elnézését kérem, és egyben bízom benne, hogy válaszomat kielégítőnek találja.
 
Tisztelettel:
Marcin LIBICZKI
A Petíciós Bizottság elnöke „ Nos, ez eddig nagyszerű. Még akkor is, ha nagyon sokat kellett várni a pozitív válaszra. A válasz sokáig érett, de egyértelmű, alapos, kielégítő. De mi következik ezután? Nyilván benyújtjuk a választ a bírósághoz és később kedvező döntés születik. Ez után persze fellebbeznek, újra és újra. Az időhúzáshoz a tűzoltók már erősen hozzászoktak, csak persze nekünk azonnal kell reagálni. És az időnk telik, múlik. Így múlik el az életünk is, de persze mi nem viselünk megfoghatatlan „politikai felelősséget”. Az mások keresztje, de talán inkább kiváltsága. Ez a modern kor, a modern demokrácia. Dolgozni, halni nekünk azonnal kell, a járandóság ráér. Hátha nem kell fizetni! Már megérte!  
Ha minden fórumon nyerünk, még az sem jelenti azt, hogy a jogos járandóságot kifizetik. Mint ahogyan a délutános, éjszakai pótlék ügyében is hosszas huzavona után kaptuk meg a saját pénzünket. Ez várható most is. 

A nagy, szép kupolás házban „dolgozó” (?) hölgyek, urak azonnal megkapják a költségtérítést, fizetést, miegymást. Nyilván, mert ami ár, az jár! Nekik, de mi azért ráérünk kicsit. És hát még akkor ott vannak a fegyverek: jogértelmezési kérdés, költségvetési gondok, megmagyarázás. Ez mind olyan probléma, amely az ő fizetésüknél nem jelentkezik. Érdekes…  

Mi várható ezek után? A kommunikációs fegyver: a félremagyarázás. Egyébként ez már működésbe is lépett. Valahol olvastam, hogy ez az ügy több tízmilliárd forintjába kerül az államnak. De hiszen ebből fel lehetne építeni a kormányzati negyedet! Elvitte a tűzoltók béremelése! Mert ugyan béremelés nincs évek óta, de erre azt kell mondani! Nem új dolog ez egyébként, mert minden megnyert perünk után kiabálták: akkor most emeltük a fizetésüket! De mivel erre a bíróság kötelezte őket, a szavuk ereje erősen kétségbe vonható. Ez finom kifejezés volt. 

A következő lépés: azt kell állítani, hogy a tűzoltók elvettek a költségvetéstől ennyi pénzt! Nagyon sok pénz ez, borzad az ember, ha ilyet hall! Ettől rövidülnek a nyugdíjasok, ettől roskad össze az egészségügy! Hullik a vakolat, tántorog az állam, mert a tűzoltók kirabolták a kasszát. Nos, a tapasztalatok alapján ez várható. (Pedig mi minden közterhet befizetünk ebből is, mégsem költség-térítés, mint másoknak)  
Figyelem, polgárok, újságírók, tűzoltók! 

A valóság a következő: 

EZ A PÉNZ A TŰZOLTÓK JÁRANDÓSÁGA, A VEREJTÉKÜNKÉRT JÁR! A HETI NEGYVEN ÓRA FELETT TELJESÍTETT MUNKAIDŐ ÁRA! CSAK A TŰZOLTÓKNAK NEM ISMERTÉK EL A NEGYVEN ÓRÁS MUNKAHETET! EZT AZ ÖSSZEGET MI NEM ELVETTÜK MÁSOKTÓL, EDDIG HITELEZTÜK! MOST VISSZAKKÉRJÜK! DE CSAK BÍRÓSÁGI ÚTON JUTHATTUNK HOZZÁ! 

Az állam felelőssége (lenne) a kamatteher. Nem mi akartuk, hogy így legyen… De a kifizetendő összeg ettől lesz nagyobb. Az ügy gyökerei 2001-ig nyúlnak vissza. Felelős nincs! 

TISZTELT ÚJSÁGÍRÓ KOLLÉGÁK! EZT KOMMUNIKÁLJÁK, MERT EZ AZ IGAZSÁG! EZ NEM POLITIKAI SZÓLAM, HANEM A VALÓSÁG! 

Ördög László
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 14:10
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75