Kezdölap
Rendkívüli SZÉF ülés kezdeményezése
2008. January 08.
A Legfelsőbb Bírósági jogegységi határozatával kapcsolatban, a 2007. december 28-án megtartott szakértői egyeztetést követően a munkavállalói oldal nevében rendkívüli (8 napon belüli) SZÉF ülés összehívását kezdeményezte az FRDÉSZ. A szakszervezeti szövetség elnöke által aláírt levelet az alábbiakban olvashatják...

Dr. Takács Albert miniszter
Tárgy: Rendkívüli SZÉF ülés kezdeményezése 


Tisztelt Miniszter Úr!
 A Legfelsőbb Bírósági jogegységi határozattal kapcsolatban 2007. december 28-án megtartott szakértői egyeztetést követően a munkavállalói oldal nevében kezdeményezem, rendkívüli (8 napon belüli) SZÉF ülés összehívását.
A munkavállalói oldal nevében kérem, hogy a SZÉF ülésre készüljön írásos kormányzati előterjesztés a szakközépiskolai idő beszámításának LB határozatból következő egységes értelmezéséről.

Szeretném tájékoztatni, amennyiben a SZÉF ülésen nem sikerül az értelmezés kérdésében azonos álláspontra kerülni, a munkavállalói oldalt alkotó szakszervezetek jelezték, hogy készek szakszervezeti támogatással több ezer munkaügyi per elindítására.

A munkavállaló oldal nevében, ezúton is kívánok Önnek és munkatársainak boldog újévet!
Budapest, 2008. január 3.


Tisztelettel: Kónya Péter s.k.
FRDÉSZ elnök

A munkavállalói oldal nevében írt FRDÉSZ kezdeményezésre - a rendkívüli SZÉF üléssel kapcsolatban - dr. Piros Attila, az IRM szakállamtitkára azt a tájékoztatást adta, hogy január 3-án kormány-előterjesztés készült, amely a Hszt és a Hjt módosítását kezdeményezi, hogy egységesen beszámíthatóvá váljon visszamenőlegesen a szakközépiskolai idő. Miután a Kormány várhatóan jövő heti ülésén tárgyalja az előterjesztést, a szakállamtitkár azt kérte, hogy a rendkívüli SZÉF ülést január 18-án rendezzék.

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Jelenleg 1 vendég online
Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 06:27
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1134
Linkek: 75