Kezdölap arrow FTSZ arrow Dokumentumok arrow Dr. Takács Albert válaszlevele
Dr. Takács Albert válaszlevele
2008. January 04.
A Magyar Köztársaság
igazságügyi és rendészeti minisztere


Iktatószám: IRM/RKFO/148/4

NAGY GÁBOR elnök úrnak


Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete

B u d a p e s t
Dologház u.1. 1081.


Tisztelt Elnök Úr!

A 2007. november 13-án kelt levelére - visszautalva korábbi álláspontomra, véleményemre –
Igazságügyi és rendészeti miniszterként az alábbiakról tájékoztatom.

A rendelkezésemre álló információk szerint a levelében hivatkozott OBH 3182/2003. számú jelentésben foglalt ajánlások teljesülése érdekében az azóta eltelt idõben jelentõs forrásokat biztosítottak és a végrehajtást szolgáló szakmai munka folyt a Belügyminisztériumban, illetve a jogutód Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumban. A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény módosító 2005. évi CLXXIX. törvény három évi ütemezéssel elõírta a heti szolgálati idõ fokozatos csökkentését. Nyilvánvaló, hogy a további csökkentésnek nemcsak a jogi, hanem költségvetési, szervezeti és személyi feltételeit is meg kell teremteni.

Önök számára is ismert, hogy éppen a szolgálati idõ csökkentése érdekében az elõzõ években jelentõs létszámfejlesztésre biztosítottak költségvetési fedezetet. Ez a létszámfejlesztés 2007. évben is folytatódott. Hasonlóképpen elmondható, hogy az  elmúlt években a technikai fejlesztésre, beleértve a tûzoltók védelmét szolgáló felszereléseket is, ugyancsak jelentõs összegeket fordítottak központi és uniós forrásokból.

Valószínû, hogy az eddig tett erõfeszítések nem oldották meg teljes körüen azokat a problémákat, amelyeket az országgyûlési biztosi jelentésfelvetett. A jelentést aláíró országgyûlési biztos helyettese is tudatában volt annak, hogy azok megoldása komoly erõfeszítéseket, nem utolsó sorban jelentõs pénzügyi forrásokat és idõt igényel.
A jelentés után tett kormányzati erõfeszítések, kézzel fogható fejlesztések úgy gondolom nemcsak az országgyûlési biztos korábbi, Ön által idézett helyettesét, hanem utódait is annak megállapítására kell késztesse, hogy nem volt hiábavaló a jelentés elkészülte, megállapításai, javaslatai egyetértésre találtak, cselekvésre sarkaltak.

A Kormány tagjaként arról biztosíthatom, hogy minden támogatást meg fogok adni a tûzoltóság mûködéséhez, fejlesztéséhez szükséges források biztosításához, igazságügyi és rendészeti miniszterként pedig az ehhez szükséges jogszabályalkotási munkához annak érdekében, hogy a levelükben hivatkozott országgyûlési biztosi ajánlásoknak maradéktalanul eleget tehessünk.

Budapest,2007. december 21.

 Üdvözlettel:

Dr. Takács Albert
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 09:29
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75