Kezdölap arrow FTSZ arrow Levelek arrow Köszönöm, küldöttek!
Köszönöm, küldöttek!
2007. December 07.
Az FTSZ évi küldöttgyûlése megtörtént. A különbözõ beszámolókat a gyûlés elfogadta. Meghívott vendégeink, akik a munkáltatói oldalt képviselték, szintén összefoglalták az év eseményeit, válaszoltak a kérdésekre. A hangulat oldott, kötetlen, néha tréfás volt. 
A mandátum lejárta miatt megüresedett vezetõségi helyekre nem érkezett jelölés, így ott helyben, a jelenlévõ tagság jelölését fogadtuk el. A gyûlés a jelöltek vezetõségi tagságát elfogadta, megszavazta. Az ülésrõl készült jegyzõkönyv és a beszámolók teljes szövege a tagság részére hozzáférhetõ az FTSZ irodában.  
Fontos még megemlíteni: bal, bla és bla! 

Tudjátok, magával ragadó, hogy mikor találkozunk, mennyire érdeklõdõ, aktív a tagság! Mennyire bátor, összefogást sürgetõ. De csak szigorúan szolgálati idõben! No persze, az összefogást másokra bízza, mert hát a fusi… Az, hogy a többinek is meg kell élni, már nem annyira érdekes, fogjon össze más! Mint például a különbözõ tüntetéseken. A vidéki kollégák több száz kilométerrõl tömegével jöttek, de hát Budapestrõl nehéz átmenni a másik kerületbe. Különben is, a tagdíj ki van fizetve!  
Sokan közületek úgy tekintenek a szakszervezetre, mint egy Combino villamosra: a jegy ki van fizetve, akkor menjen! Csak hát ez nem igaz! Mert ezen a villamoson ti vagytok azok, akik megszabják az irányt, a sebességet, a Vezetõ Testület pedig végrehajtja. Ha egy évben egy alkalommal nem vagytok képesek eljönni, hogy döntsetek a saját ügyeitekben, akkor mit akartok számonkérni? Nem csak a Vodkafonból áll ez a szervezet!  
Kicsit elgondolkodtam azon az érdeklõdésen, amit akkor mutattok, mikor találkozunk. Ti szolgálatban vagytok, én meg szabadidõben, így ti ráértek. Az én idõm nem fontos, na meg ki van fizetve! De nincs. Ezt a munkát öt éve végzem, ingyen. Lehet persze mondani, hogy a saját érdekem is, de már ez sem igaz, mert nyugdíjas lettem. Számos összeütközést vállaltam a tagok ügyeiben, érdekében. Néha már nem tudom: miért csinálom tovább? Ha benneteket ennyire érdekel ez…  
Nem sok alkalommal ég az arcom, de most lángolt! Még szerencse, hogy a gyûlés hangulata békés volt, mert ha veszekedtünk volna a munkáltató képviselõivel, bizony, alulmaradunk! Az Alapszervezeti képviselõk létszáma segített volna, de õk sem értek rá!
 
Köszönöm! 

Ördög László
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 07:25
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75