Kezdölap arrow FTSZ arrow Portré arrow Köszönöm, küldöttek!
Köszönöm, küldöttek!
2007. December 07.
Az FTSZ évi küldöttgyűlése megtörtént. A különböző beszámolókat a gyűlés elfogadta. Meghívott vendégeink, akik a munkáltatói oldalt képviselték, szintén összefoglalták az év eseményeit, válaszoltak a kérdésekre. A hangulat oldott, kötetlen, néha tréfás volt. 
A mandátum lejárta miatt megüresedett vezetőségi helyekre nem érkezett jelölés, így ott helyben, a jelenlévő tagság jelölését fogadtuk el. A gyűlés a jelöltek vezetőségi tagságát elfogadta, megszavazta. Az ülésről készült jegyzőkönyv és a beszámolók teljes szövege a tagság részére hozzáférhető az FTSZ irodában.  
Fontos még megemlíteni: bal, bla és bla! 

Tudjátok, magával ragadó, hogy mikor találkozunk, mennyire érdeklődő, aktív a tagság! Mennyire bátor, összefogást sürgető. De csak szigorúan szolgálati időben! No persze, az összefogást másokra bízza, mert hát a fusi… Az, hogy a többinek is meg kell élni, már nem annyira érdekes, fogjon össze más! Mint például a különböző tüntetéseken. A vidéki kollégák több száz kilométerről tömegével jöttek, de hát Budapestről nehéz átmenni a másik kerületbe. Különben is, a tagdíj ki van fizetve!  
Sokan közületek úgy tekintenek a szakszervezetre, mint egy Combino villamosra: a jegy ki van fizetve, akkor menjen! Csak hát ez nem igaz! Mert ezen a villamoson ti vagytok azok, akik megszabják az irányt, a sebességet, a Vezető Testület pedig végrehajtja. Ha egy évben egy alkalommal nem vagytok képesek eljönni, hogy döntsetek a saját ügyeitekben, akkor mit akartok számonkérni? Nem csak a Vodkafonból áll ez a szervezet!  
Kicsit elgondolkodtam azon az érdeklődésen, amit akkor mutattok, mikor találkozunk. Ti szolgálatban vagytok, én meg szabadidőben, így ti ráértek. Az én időm nem fontos, na meg ki van fizetve! De nincs. Ezt a munkát öt éve végzem, ingyen. Lehet persze mondani, hogy a saját érdekem is, de már ez sem igaz, mert nyugdíjas lettem. Számos összeütközést vállaltam a tagok ügyeiben, érdekében. Néha már nem tudom: miért csinálom tovább? Ha benneteket ennyire érdekel ez…  
Nem sok alkalommal ég az arcom, de most lángolt! Még szerencse, hogy a gyűlés hangulata békés volt, mert ha veszekedtünk volna a munkáltató képviselőivel, bizony, alulmaradunk! Az Alapszervezeti képviselők létszáma segített volna, de ők sem értek rá!
 
Köszönöm! 

Ördög László
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 00:27
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75